Εύα Καϊλή: Ανεπηρέαστες οι βέλγικες Αρχές - Ο πραγματικός λόγος που δεν ανακοινώθηκε η απόφαση για την αποφυλάκισή της

Αποκαλύφθηκε στον αέρα του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τρίτη 28/2 επρόκειτο να ανακοινωθεί η απόφαση για το μέλλον της Εύας Καϊλή σχετικά με την παραμονή της στην φυλακή, ύστερα από την απελευθέρωση του συντρόφου της (δείτε εδώ την αντίδρασή της). Αυτή, όμως, δεν ανακοινώθηκε ποτέ και αυτό δημιούργησε ανησυχία και απορία στους ενδιαφερόμενους, αλλά και σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί την υπόθεση από τη στιγμή της σύλληψής της.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως είναι συνήθης πρακτική του εφετείου να καθυστερεί τις αποφάσεις και να μην βγαίνουν την ίδια μέρα, διότι οι εφέσεις εξετάζονται από τρεις, και όχι έναν, δικαστές, όπως γίνεται και στις ακροάσεις.

Η αλήθεια για την καθυστέρηση της απόφασης για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Η καθυστέρηση αυτή, βέβαια, δε σημαίνει τίποτα για ενδεχόμενη αποφυλάκιση της κατηγορούμενης, ενώ έγινε γνωστό πως έπειτα από τις ελάχιστες και μετρημένες δηλώσεις του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αλλάζει η γραμμή της υπεράσπισής της, δεδομένου ότι η βελγική κουλτούρα δεν επιθυμεί "φασαρίες".

Το γεγονός ότι έχει αποφυλακιστεί, με βραχιολάκι, ο σύζυγος της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύμφωνα με ορισμένα πρόσωπα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την δική της ενδεχόμενη αποφυλάκιση, εφόσον καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της.

Το δικαστήριο, όμως, δείχνει να μένει ανεπηρέαστο, καθώς η σχέση μητέρας και παιδιού θεωρείται ως αναντικατάστατη στο βελγικό δίκαιο. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 3/3 και η πλευρά της Καϊλή αναφέρει ότι είναι 50 - 50, με τις Αρχές να αποφεύγουν τις εκτιμήσεις, γιατί κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον άντρα της.

Τι θα συμβεί με την κόρη της μετά την αποφυλάκιση του Τζιόρτζι

Μια νέα και πολύ σημαντική εξέλιξη έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες σχετικά με το όνομά της Εύας Καϊλή, καθώς μετά από απόφαση του Βέλγικων αρχών αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί ο σύντροφός και πατέρας του παιδιού της, με την προϋπόθεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού (δείτε εδώ πιο αναλυτικά την απόφαση).

Για την πολιτικό η εξέλιξη αυτή αφενός είναι θετική, καθώς το παιδί θα έχει έναν από τους δύο γονείς, αφετέρου δημιουργεί ανησυχία για την Καϊλή, η οποία εξαρχής ισχυρίστηκε, πως είχε μπλέξει εξαιτίας του Τζιόρτζι.

Μέσα από νέες δηλώσεις, που έκανε την Παρασκευή 24/2 στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 o δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έγινε γνωστό, πως η πελάτισσα του δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι, που δεν έχει διαπράξει.

«Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και δέκα ημέρες. Επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές στις Βρυξέλλες, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν παύει να είναι ο πατέρας του παιδιού της. Στα γενέθλια της κόρης τους, ο πατέρας της θα είναι μαζί της, αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση.

Εάν η υπόθεση ήταν “δεμένη” δεν θα περνούσαν το μήνυμα στον Βέλγο συνήγορο να ομολογήσει η Εύα Καϊλή. Δεν πρόκειται ό,τι και να γίνει να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Ιδιαίτερα τώρα που είναι ο πατέρας της κοντά, μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.