«Όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και...» - Η πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή για την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Μέσω του δικηγόρου της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή είναι σοκαριστικές (δείτε εδώ τι συνέβη με την κόρη της στο κελί), καθώς τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως ο σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, θα αποφυλακιστεί με βραχιολάκι, ενώ το δικό της αίτημα για αποφυλάκιση απορρίφθηκε.

Όλα δείχνουν πως ο καλός της την "έδωσε στεγνά" για να βγει από την φυλακή και να την γλιτώσει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την δική της καταδίκη. Γι' αυτό η ίδια έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο (δείτε εδώ ακριβώς ποιες είναι οι κινήσεις της). Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΕΡΤ, η κατηγορούμενη έδωσε την πρώτη απάντηση - αντίδρασή της για όλο αυτό μέσω του δικηγόρου της.

Η πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή στην αποφυλάκιση του Τζιόρτζι

«Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή, γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωότητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο δικηγόρος της.

Ποιος είναι ο σύντροφός της

Ως το πιο σοβαρό, σοκαριστικό και κραυγαλέο σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια, χαρακτηρίζει το Politico την υπόθεση διαφθοράς που έχει προκαλέσει ''σεισμό'' στην πολιτική σκηνή, στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή αλλά και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος μάλιστα φέρεται να συνελήφθη πρώτος.

Οι δυο τους κατηγορούνται από τις Αρχές του Βελγίου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά.

Κατάρ σκάνδαλο

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατάγεται από την Ιταλία ενώ έχει σπουδάσει στο Μιλάνο και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009. Εκεί γνώρισε και την Εύλα Καϊλή πριν από πέντε χρόνια. Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2020, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησαν την κόρη τους Αριάνδη, την οποία ακόμη δεν έχουν βαπτίσει. Η βάπτιση θα πραγματοποιούνταν πριν λίγους μήνες αλλά τελικά το μυστήριο ακυρώθηκε (δείτε εδώ το γιατί).

 σύντροφος Εύας Καϊλή Κατάρ

Φραντσέσκο Τζιόρτζι σύντροφος Εύας Καϊλή

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ασχολείται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Μιλάνο και έχει ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες.

Φραντσέσκο Τζιόρτζι