Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο - Τι θα ισχυριστεί

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο - Τι θα ισχυριστεί

Μετά την ανακοίνωση για την αποφυλάκιση του Φραντζέσκο Τζιόρτζι με περιοριστικούς όρους (δείτε τους εδώ), η Εύα Καϊλή προχώρησε με τον νέο της δικηγόρο (δείτε εδώ πόσο τον πληρώνει την ώρα) σε νέες διαδικασίες.

Η Εύα Καϊλή, λοιπόν, έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ισχυριζόμενη ότι η άρση της ευρωκοινοβουλευτικής της ασυλίας ήταν παράνομη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Euractiv. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα πολιτικός προφυλακίστηκε πριν από τρεις μήνες για το σκάνδαλο του Qatar Gate και βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατες κατηγορίες.

Οι λεπτομέρειες για την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η προσφυγή της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το Euractiv, δεν αφορά το σκάνδαλο του Qatar Gate, αλλά μια παλαιότερη υπόθεση, που ήρθε στο φως μερικές μόλις ημέρες μετά την υπόθεση χρηματισμού στο Ευρωκοινοβούλιο από το Μαρόκο και το Κατάρ. Η υπόθεση αφορά στους μισθούς των βοηθών της στο ευρωκοινοβούλιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και αμέσως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Το περιεχόμενο της έφεσης, σύμφωνα με το Euractiv, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η έφεση υποστηρίζει ότι ο πρώτος όρος για την άρση ασυλίας ενός ευρωβουλευτού, δηλαδή να πιαστεί επ’ αυτοφώρω, δεν πληρείται δεδομένου ότι αφορούν σε υπόθεση από την περίοδο 2014-2020.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την σύλληψη της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς “Qatar Gate“, κι όμως, η ευρωβουλετής βρίσκεται ακόμα στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στις φυλακές του Χάρεν.

Σύμφωνα με το STAR, η μικρή Αριάδνη επισκέφθηκε την Εύα Καϊλή στη φυλακή, συνοδευόμενη από τον παππού της και πατέρα της ευρωβουλευτού, Αλέξανδρο.

Οι ψυχολόγοι της φυλακής είχαν διοργανώσει ένα δίωρο πάρτι μασκέ για τα παιδιά των κρατουμένων και μάλιστα ετοίμασαν και μία έξτρα γιορτή για την κόρη της ευρωβουλευτού, που ντύθηκε μονόκερος, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή γίνεται δύο ετών.

Να σημειωθεί επίσης πως την Τετάρτη 22/2 ο πατέρας της Εύας Καϊλή επισκέφθηκε στη φυλακή τον σύντροφο της κόρης του, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ο Τζόρτζι έχει δει μόνο μια φορά από κοντά το παιδί του, είναι σε κακή κατάσταση και δεν έχει δεχθεί να δει ούτε τους γονείς του.

Αξίζει να τονιστεί πως οι φυλακές δεν έχουν καμία σχέση με το περιβάλλον που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους. Είναι σα μίνι ξενοδοχειακή μονάδα (δείτε εδώ φωτογραφίες).