Τέμπη: «Συγγνώμη, δεν μπορώ» - Ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα του MEGA ο Αλέξης Κούγιας

«Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Να πούμε νομικά;»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: «Συγγνώμη, δεν μπορώ» - Ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα του MEGA ο Αλέξης Κούγιας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου στην παρουσίαση κλήθηκε να μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής 3/3 ο Αλέξης Κούγιας για την τραγωδία στα Τέμπη (δείτε εδώ πόσοι είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί). Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα, μετά από μερικές μαρτυρίες και συγκλονιστικές περιγραφές που ακούστηκαν στο δελτίο ειδήσεων, ο γνωστός ποινικολόγος ήταν αρκετά φορτισμένος και συγκινημένος και δεν κατάφερε να προχωρήσει ομαλά στη σύνδεση.

Φανερά συγκινημένος ο Αλέξης Κούγιας λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη

«Είμαι συνήγορος οικογενειών πολλών θυμάτων, όμως ειλικρινά σας λέω ότι μετά από αυτό που άκουσα από αυτό το παλλικάρι δεν έχω την δύναμη να μιλήσω. Είμαι σκληρός άνθρωπος αλλά, ειλικρινά σας το λέω, δεν μπορώ. Είμαι συγκινημένος πάρα πολύ.

Δεν θέλω να… Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Να πούμε νομικά; Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Ειλικρινά σας το λέω, είμαι συγκινημένος ιδιαίτερα. Τι να πεις στους ανθρώπους; Συγγνώμη, δεν μπορώ, ειλικρινά σας το λέω. Σκέφτομαι τον εαυτό μου στο δικαστήριο… Τι να πεις για αυτούς τους ανθρώπους; Λυπάμαι πολύ, δεν μπορώ να συνεχίσω! Σας ζητώ συγγνώμη! Έχω γιο 20 ετών που είναι στο Πανεπιστήμιο και μια κόρη 17 ετών. Δεν θέλω να συνεχίσω. Συγγνώμη. Με συγχωρείτε πάρα πολύ που σας χαλάω τη σύνδεση. Ευχαριστώ πολύ» είπε, βουρκωμένος, ο Αλέξης Κούγιας και αποχώρησε από το παράθυρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Αίματα παντού και αναποδυρισμένα όλα - Ανατιχιαστική φωτογραφία από την θέση που καθόταν η 23χρονη Ιφιγένεια

Ανάμεσα στους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρίσκεται δυστυχώς και η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, η σορός της οποίας ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο ανάλυσης DNA ενώ φίλοι και συγγενείς την αναζητούσαν μέσα από τα social media.

Η θέση που καθόταν ήταν στο βαγόνι Β3, θέση 67. Ο δικηγόρος της οικογένειάς της ανάρτησε φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος μέσα από το βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity 62.

H φωτογραφία που ανάρτησε ο κ. Σούρλας στο προφίλ του στο Facebook αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο την σφοδρότητα της σύγκρουσης των δύο τρένων καθώς τα πάντα έχουν διαλυθεί. Την ίδια ώρα ο κ. Σούρλας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως οι γονείς της 23χρονης Ιφιγένειας αυτό που ζητούν είναι να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί καθώς με αυτό τον τρόπο θα δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Σούρλα:

«Η οικογένεια της αδικοχαμένης 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα είναι συντετριμμένοι και συγκλόνισμένοι από τον αδόκητο θάνατο της κόρης του. Αυτό το οποίο ζητούν είναι να αποδοθούν οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι αυτοί και να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους».

Σημειώνεται πως η κηδεία του κοριτσιού θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στα Γιαννιτσά.

Νωρίτερα ο Στέλιος Σούρλας μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε πως κανένας από την εταιρεία δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη. «Υπάρχουν ευθύνες και δεν είναι μόνο στον σταθμάρχη αλλά διευρυμένες. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην εταιρεία και στους πολιτικούς προϊστάμενος που όλα αυτά τα χρόνια δεν φρόντισαν εποπτεύσουν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να υπάρχουν, αν τηρούνται και αν υπήρχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε στη συνέχεια πως επί δύο ημέρες η 23χρονη Ιφιγένεια αγνοούνταν καθώς δεν ήταν ούτε στην λίστα τραυματιών, ούτε στη λίστα με τους νεκρούς και η οικογένεια ζούσε ένα θρίλερ. «Αυτό επιδεινωσε την ψυχολογία τους, ήταν πάνω από ένα τηλέφωνο και περίμεναν ένα ευχάριστο νέο ότι η κόρη τους ζει. Δυστυχώς αυτό το ευχάριστο τηλεφώνημα δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ήρθε αυτό που ράγισε τις καρδιές τους», υπογράμμισε ο κ. Σούρλας.

Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιφιγένειας είπε πως η 23χρονη βρισκόταν στο τρένο με τον αρραβωνιαστικό της ο αρραβωνιαστικός της υπέστη εγκαύματα από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί μετά τη σύγκρουση των τρένων -δείτε εδώ τα τελευταία του λόγια στην αγαπημένη του.