Τραγωδία Τέμπη: «Ήταν όπως στο Μάτι, παντού καμένα και διαμελισμένα πτώματα! Ένας πατέρας ζητούσε...» - Σοκάρει δημοσιογράφος

« Έλεγαν δώστε μου κάτι να κηδέψω, τα φέρετρα είναι σφραγισμένα γιατί μέσα στα φέρετρα δεν υπάρχουν ολόκληρο το σώμα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Ο δημοσιογράφος του MEGA, Δημήτρης Λάππας βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Χαμογέλα και Πάλι, με σκοπό να μεταφέρει το κλίμα που επικράτησε στο σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη, όπως ακριβώς το έζησε.

Αναφέρθηκε στους νεκρούς που ήταν στα χαλάσματα, αλλά και στο βουβό πόνο ενός πατέρα που πήγε στο σημείο και ζητούσε από τους διασώστες να βοηθήσει ώστε να βρει ένα δείγμα του παιδιού του.

Τα συγκλονιστικά λόγια του δημοσιογράφου για την τραγωδία στα Τέμπη

«Τα συναισθήματα που υπάρχουν είναι πόνος και οργή. Αυτό αντιμετωπίσαμε με τους συνάδελφος. Εγώ σοκαρίστηκα με έναν πατέρα που ήρθε στο χώρο της πρόσκρουσης και ζητούσε από τους διαδώστες να τον αφήσουν να ψάξει μήπως βρει έστω ένα μπουφάν. Δεν φώναζε ούτε ήταν εκνευρισμένος.

Ήταν το χειρότερο, ένας βουβός πόνος. Ήταν όπως στο Μάτι, παντού καμένα και διαμελισμένα πτώματα. Έλεγαν δώστε μου κάτι να κηδέψω, τα φέρετρα είναι σφραγισμένα γιατί μέσα στα φέρετρα δεν υπάρχουν ολόκληρο το σώμα αλλά μπορεί να έχει μόνο κάποια μέλη μόνο», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Ασύλληπτος θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Ιφιγένειας - «Ο αρραβωνιαστικός της...»

«Τι μπορείς να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους που πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους και υπάρχει αέρας;»

Στην έκτακτη εκπομπή του STAR μίλησε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Είμαστε σε βαρύ πένθος. Αν σταματήσουμε να πολιτικολογούμε θα ακούσουμε το κλάμα των ψυχών. Είναι τόσο βαρύς αυτός ο πόνος που η σιωπή τουλάχιστον τις πρώτες μέρες ήταν το καλύτερο από όλα. Αυτή τη στιγμή το πράγμα παίρνει μια τελείως διαφορετική τροπή, οι γονείς δεν μπορούν να βρουν τα παιδιά τους, δεν μπορούν να βρουν τίποτα. Αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Θα πρέπει όλοι εκεί που ψάχνουν να δώσουν απαντήσεις στους γονείς.

Δεν γεφυρώνεται αυτός ο πόνος. Είναι ένα πράγμα που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Είναι πολύ μικρή η βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε εμείς οι ειδικοί. Τι μπορείς να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αέρα, πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους και υπάρχει αέρας. Έχω χάσει τα λόγια μου.

Αυτή τη στιγμή οι γονείς δεν μπορούν να θάψουν τα παιδιά τους, να τα δούνε, να τα τιμήσουνε, να τα αγκαλιάσουνε, να κλάψουνε. Τι έχουν οι περισσότεροι στα χέρια τους; Αέρα! Eίμαι υπέρ των ευθυνών αλλά και υπέρ του πένθους, του καθήκοντος προς τον νεκρό. Τι να πω στον γονιό που μου τηλεφώνησε στις 7 το πρωί και μου είπε “θέλω το παιδί μου”; Τι να δει; Τι να του απαντήσω; Τι να πω; Κάντε κουράγιο; “Θέλω το παιδί μου να το θάψω”. Χρειάζεται το κλάμα, το πένθος και πολύ μεγάλη παρηγοριά από πολλούς ανθρώπους για να σταθούν στα πόδια τους. Είναι ένας ανθρώπινος πόνος που δεν καλύπτεται με λόγια» είπε αναφερόμενος και στην ανάρτησή του στο Facebook.

Σσσς… Μη μιλάτε, μη μαλώνετε , μην πολιτικολογείτε, μην αντιπαρατείθεστε, μη τάζετε, μην εκμεταλλεύεστε. Απλά...

Posted by Dimitrios Souras on Wednesday, March 1, 2023