Πλήθος από στεφάνια στην εκκλησία - Ανατριχίλα με το τελευταίο "αντίο" στην Βάια Μπλέκα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στον Τύρναβο!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)
(EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (4/3) στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης, στον Τύρναβο επικρατεί ένα κλίμα βαριάς θλίψης, αφού οι συγγενείς και η οικογένεια της Βάιας Μπλέκα, την "αποχαιρετούν" για τελευταία φορά, μετά την ταυτοποίηση της από την ιατροδικαστή (δείτε εδώ τα λόγια της), καθώς βρισκόταν μέσα στα θύματα από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη Λαρίσης.

Τα στεφάνια βρισκόταν από πολύ νωρίς στην εκκλησία, ενώ οι πολίτες είχαν ήδη συγκεντρωθεί ώστε να την «αποχαιρετήσουν». Η 42χρονη αφήνει πίσω της τον σύζυγό της Γιώργο, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας και τα παιδιά τους την 19χρονη Αθανασία και τον 15χρονο Λευτέρη.

Η στιγμή που έφτασε το φέρετρο της Βάιας Μπλέκα στην εκκλησία μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Με συλλυπητήριο μήνυμα το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «αποχαιρετά» την Βάια Μπλέκα, κάνοντας λόγο για μια καλή μητέρα και σύζυγο, καλή συνάδελφο και νοσηλεύτρια.

«Θα τη θυμόμαστε πάντα για την καλοσύνη της, την εργατικότητα, τη συναδελφικότητα και τη δοτικότητά της» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι συνάδελφοί της στο μήνυμα τους.

Η άτυχη νοσηλεύτρια, μητέρα δυο παιδιών, μιας 19χρονης κόρης κι ενός 15χρονου γιου, είχε κλείσει εισιτήριο για το τρένο ώστε να πάρει από την Θεσσαλονίκη αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντήσει τον σύζυγό της.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα περνούσε τρεις βδομάδες με τον σύζυγο της, στρατιωτικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρισκόταν εκεί μόνιμα το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών. Οι γονείς της 42χρονης έμειναν με τα παιδιά και ήταν οι πρώτοι που πληροφορηθήκαν το τραγικό συμβάν.

Νέα προθεσμία για την απολογία του σταθμάρχη των Τεμπών

Η φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 60 ανθρώπων και οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία βαραίνουν σε πρώτο επίπεδο τον σταθμάρχη, ο οποίος φαίνεται πως έκανε κάποια λάθη που τελικά στοίχισαν αθώες ζωές (δείτε εδώ το ξέσπασμα της Κλέλιας Ρένεση για τους πραγματικούς υπαίτιους).

Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο 4/3 βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να απολογηθεί. Αρχικά υποστήριζε πως επρόκειτο για λάθος του συστήματος, αλλά πλέον έχει αλλάξει γραμμή και αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Εις βάρος του, λοιπόν, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, αφού μπήκε στην αίθουσα, έγινε γνωστό πως έλαβε νέα προθεσμία για την απολογία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4/3 στις 11:00 το πρωί.

«Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία. Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας», είπε ο δικηγόρος του.