Τέμπη: «Αυτή η μάνα έδωσε το παιδί της και αυτή η χώρα τη σκότωσε» - Θρήνος και οργή για την μητέρα του πρωταθλητή κρίκων, Χριστόφορου Κωνσταντινίδη

Άλλο ένα θύμα της τραγωδίας...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Χριστόφορος Κωνσταντινίδης
Instagram / Χριστόφορος Κωνσταντινίδης

Θρήνος έχει σκορπιστεί στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και όλος ο κόσμος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς πρόκειται για τον θάνατο αθώων ψυχών και κυρίως νέων παιδιών που δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν τι τους περίμενε (δείτε εδώ τι συνέβη με τον αδερφό της Σίσσυς Χρηστίδου).

Ανάμεσα στα θύματα (δείτε εδώ τι θα γίνει με την αποζημίωση των οικογενειών τους) βρίσκεται και η μητέρα του πρωταθλητή κρίκων, Χριστόφορου Κωνσταντινίδη. Ο ίδιος ήλπιζε πως θα γινόταν κάποιο θαύμα και πως η μητέρα του δεν θα ήταν μία από τις απώλειες, αλλά δυστυχώς η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Η σπαρακτική ανάρτηση του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη για τον θάνατο της μητέρας του στα Τέμπη

Αφού ενημερώθηκε για την κατάστασή της, προχώρησε σε μία ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μιλώντας για την μητέρα του και ανατριχιάζοντας με τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ελπίδες. Θέλω να πω δυο πράγματα. Έχω αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος μου πάρα πολλές φορές. Αυτό το κατάφερα γιατί από πίσω υπήρχε μια ΜΑΜΑ που για κάθε μέρα, για αμέτρητες ώρες με κρύο, με βροχή, με ζέστη, με δυο παιδιά από το χέρι και ένα στο καρότσι, έπαιρνε δυο λεωφορεία και με πήγαινε για προπόνηση. Αυτή η μάνα έδωσε το παιδί της, τα χρόνια της και πολλά άλλα σε αυτή τη χώρα, και αυτή η χώρα τη σκότωσε και δεν ήταν καθόλου ατύχημα», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Τέμπη πρωταθλητής κρίκων

«Ήθελα να γίνω ο επίγειος άγγελός τους»

Ο Κώστας Λαχανάς, ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μίλησε στην κάμερα του MEGA για την τραγωδία αυτή και τα λόγια του συγκίνησαν. Οι περιγραφές του για όσα αντίκρισε είναι σοκαριστές.

«Ήμουν εδώ από την πρώτη στιγμή, αλλά ανέλαβα κατόπιν εντολής την επόμενη ημέρα το πρωί τη φροντίδα και την υποδοχή των συγγενών και των γονιών. Εδώ, οι συνάδελφοί μου έκαναν κι αυτοί το καθήκον τους όταν έφταναν οι τραυματίες κι εγώ υποδεχόμουν τους γονείς και τους συγγενείς», ανέφερε στο Mega και στην Κατερίνα Παναγοπούλου.

Όπως τόνισε ο Κώστας Λαχανάς, αμέσως στο νοσοκομείο ξεκίνησαν να βγαίνουν οι πρώτες λίστες με όσους τραυματίστηκαν, όσους αγνοούνται, ενώ η λίστα με τους νεκρούς, αυξανόταν διαρκώς.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω… Αγάπησα όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους γονείς και τους συγγενείς. Βρίσκομαι ακόμα εδώ και τους συμπαραστέκομαι, γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο τους, αλλά τον συμμερίζομαι. Ήθελα να γίνω ο επίγειος άγγελός τους, να ανοίξω τα φτερά μου και να τους αγκαλιάσω», είπε στο δελτίο του Mega ο γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.