Τέμπη: «Έπαιρνα τα κομμάτια, τα τοποθετούσαμε σε σακούλες και...» - Ανατριχιάζει η περιγραφή διασώστριας για τα πτώματα ων θυμάτων

«"Πώς άντεξες μάνα να το κάνεις αυτό;" μου είπαν τα παιδιά μου»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Έπαιρνα τα κομμάτια, τα τοποθετούσαμε σε σακούλες και...» - Ανατριχιάζει η περιγραφή διασώστριας για τα πτώματα ων θυμάτων

Η τραγωδία στα Τέμπη είναι ένα από τα γεγονότα που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων, καθώς πρόκειται για μία σύγκρουση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 57 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν πολλά νέα παιδιά με όνειρα (δείτε εδώ το ανατριχιαστικό βίντεο λίγα δευτερόλεπτα με το δυστύχημα).

Το πρωί της Δευτέρας 6/3, μίλησε στην κάμερα του Super Κατερίνα στο κανάλι του ALPHA, η διασώστρια Ντία Παυλικιανή, η οποία βοήθησε στον εντοπισμό των θυμάτων και των νεκρών και η περιγραφή της για τον τρόπου που έβρισκε διαμελισμένα σώματα στα χαλάσματα και πώς τα παρέδιδε στους γονείς είναι συγκλονιστική.

Ανατριχίλα με την περιγραφή διασώστριας για τα πτώματα της τραγωδίας των Τεμπών

«Με αυτό το τρένο ταξίδευε το παιδί μου για 4 χρόνια που σπούδαζε στον Βόλο, κάθε εβδομάδα. Είπα ότι θα το κάνω γιατί θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί. Είπα δεν θα λυγίσω, δεν θα κλάψω, δεν θα φρικάρω, θα μαζέψω ό,τι βρω για να δώσω σε αυτούς τους γονείς για να μπορέσουν να θάψουν. Όταν σηκώθηκε ένα κομμάτι από το δεύτερο βαγόνι και είδαμε τι υπάρχει από κάτω -βιολογικό υλικό- έπαιρνα τα κομμάτια, τα τοποθετούσαμε σε σακούλες και τα παραδίδαμε.

Δυστυχώς για μένα, εγώ ξέρω τι βρίσκεται μέσα αυτά τα φέρετρα. Ποτέ ξανά κανείς να μη ζήσει αυτές τις εικόνες που αντικρίσαμε εμείς. Περίμεναν οι γονείς πάνω στη γέφυρα, πάνω από την Εθνική. Γυρνούσα το κεφάλι μου και τους έβλεπα. Έψαχναν ένα καλό νέο.

Οι τρεις από τις 4 διασώστριες ήμαστανμάνες που είχαμε τα ίδια συναισθήματα. Όταν είδα την εικόνα μου στον καθρέφτη, τρόμαξα. Τρόμαξα με αυτό που προσπαθούσα να μην αισθάνομαι αλλά είχε αποτυπωθεί στο πρόσωπό μου. Πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για να δικαιωθούν αυτές οι ψυχές. “Πώς άντεξες μάνα να το κάνεις αυτό;” μου είπαν τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά.