Τραγωδία Τέμπη: Σε στενό κύκλο η κηδεία των διδύμων & της ξαδέρφης τους - Η επιθυμία της οικογένειας

Ανείπωτος θρήνος...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: Σε στενό κύκλο η κηδεία των διδύμων & της ξαδέρφης τους - Η επιθυμία της οικογένειας

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ημέρες, καθώς έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από την σύγκρουση των δύο τρένων και μετά την αγωνία που πέρασαν γονείς, συγγενείς, παιδιά και φίλοι μέχρι να ακούσουν πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι καλά ή να λάβουν το θλιβερό τηλεφώνημα για την είδηση του θανάτου τους, ακολουθούν μέρες βυθισμένες στο πένθος αφού μία μία αρχίζουν να πραγματοποιούνται οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Μία από αυτές είναι και εκείνη των τριών κοριτσιών, της Θώμης, της Χρύσας και της Αναστασίας Πλακιά, των δύο δίδυμων αδερφών και της ξαδέρφης τους, που παρόλο που το βαγόνι τους ήταν το 6ο, εκείνες τη μοιραία στιγμή βρισκόντουσαν στα πρώτα βαγόνια γιατί ήθελαν να πάνε στο κυλικείο του τρένου (δείτε εδώ την τραγική τους ιστορία και την σύνδεση με την φωτιά στο Μάτι).

Σε βαρύ κλίμα και στενό κύκλο η κηδεία των τριών κοριτσιών της τραγωδίας στα Τέμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το trikalanews.gr, η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε ήδη σε στενό οικογενειακό κύκλο, καθώς επιθυμία της οικογένειάς τους ήταν να γίνει ο αποχαιρετισμός τους μόνο με την παρουσία των στενών συγγενών τους. Φυσικά, όλο το χωριό στο Καστράκι της Καλαμπάκας όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή θρηνεί για τα νέα αυτά κορίτσια που χάθηκαν άδικα και όλοι οι κάτοικοι αναφέρουν πως βρίσκονται στο πλευρό των γονιών τους.

Τέμπη διδυμες ξαδέρφη κηδεία

Σύμφωνα με το cretapost.gr τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της της ίδιας ημέρας και στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου όπου τελέστηκε η κηδεία της 50χρονης Μαίρης Μουρτζάκη, ενός από τα 57 θύματα, που εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο τρένο και εκείνο το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο πόστο της, στο καφενείο του Intercity.

Μόλις εμφανίστηκε το φέρετρο με τη σορό της άτυχης 50χρονης οι συγγενείς της δεν άντεξαν στο θέαμα και "λύγισαν", ενώ τα ουρλιαχτά τους έσπασαν την σιωπή που επικρατούσε μέχρι τότε. Η μητέρα της 50χρονης αποτελεί τραγική φιγούρα, καθώς με δάκρυα στα μάτια φώναζε «παιδάκι μου, παιδάκι μου».

Τέμπη κηδεία 50χρονη

50χρονη κηδεία Τέμπη