Τέμπη: «Πριν κλείσω τα μάτια μου το βράδυ θα σκεφτώ τη μυρωδιά του καμένου...» - Άναυδοι στον αέρα του Super Κατερίνα με τον Ανδρέα Αλικανιώτη

Ανατριχίλα!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Πριν κλείσω τα μάτια μου το βράδυ θα σκεφτώ τη μυρωδιά του καμένου...» - Άναυδοι στον αέρα του Super Κατερίνα με τον Ανδρέα Αλικανιώτη

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο 20χρονος ήρωας των Τεμπών, ο οποίος με το θάρρος και την ψυχραιμία του κατάφερε να βγει από το 2ο βαγόνι μετά την σύγκρουση των δυο τρένων και να σώσει και άλλους δέκα ανθρώπους, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 6/3 στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, και παρόλο που του ήταν πολύ δύσκολο να μιλάει γι' αυτά (δείτε τον εδώ να κλαίει για την κηδεία πατέρα & γιου), οι αποκαλύψεις του "πάγωσαν" το πλατό.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος προχώρησε σε δηλώσεις για το πως ζει πλέον, έχοντας ζήσει όλο αυτό το δράμα και έχοντας δει τόσους ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια. Έτσι, εξήγησε πως οι τελευταίες του σκέψεις πριν τον πιάσει ο ύπνος είναι σοκαριστικές και γι' αυτό κοιμάται με δυσκολία.

Οι τελευταίες εικόνες και σκέψεις του Αλικανιώτη πριν κοιμηθεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Πριν κλείσω τα μάτια μου το βράδυ θα σκεφτώ πάρα πολλές σκηνές και κυρίως ό,τι σχετίζεται με τις αισθήσεις, τη μυρωδιά του καμένου, τις πληγές… Είμαι ακόμα στην τσίτα, δεν μου βγαίνει να κοιμηθώ», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είχα πολλά τηλεφωνήματα από συγγενείς τις δύο πρώτες μέρες που ακόμα δεν είχαν ταυτοποιηθεί τα θύματα και μου έλεγαν ότι “είσαι η τελευταία μας ελπίδα. Μήπως τους είδες στο κυλικείο;”. Τι να τους απαντήσω;».

Διαβάστε επίσης: «Μέχρι την ώρα που τον πήρα στην αγκαλιά μου δεν...» - Ρίγη συγκίνησης με την εξομολόγηση της μητέρας του 20χρονου ήρωα των Τεμπών

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκπομπή του MEGA, Πάμε Δανάη, μίλησε την ίδια μέρα και ο Σέργιος Βουτυρίτσας, ειδικευόμενος γιατρός ορθοπεδικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρώτες στιγμές του δυστυχήματος.

«Ήμουν στο σπίτι μου δεν είχαμε ιδέα τι συνέβη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου γύρω στις 00:00 μας είπαν “ελάτε αμέσως στο νοσοκομείο, είναι επείγον”. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε αμέσως. Εντός 20 λεπτών μαζευτήκαν όλοι στα επείγοντα. Στην αρχή τα περιστατικά ήταν πιο ελαφρά. Κάποια στιγμή που μάθαμε πόσοι επέβαιναν στο τρένο, ξεκινήσαμε να καταλαβαίνουμε το μέγεθος. Το πιο δύσκολο ήταν αργότερα, επειδή από ένα σημείο και μετά, όποιο ασθενοφόρο έφτανε στα επείγοντα έφερνε μόνο νεκρούς.

Καθόμασταν όλοι μαζί και κοιτούσαμε σοκαρισμένοι. Έρχονταν μόνο πτώματα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι να βοηθήσουμε. Οι νοσηλευτές όλων των κλινικών, ήταν όλοι εδώ και βοηθούσαν όπως μπορούσαν. Οι γιατροί ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε ομάδες. Ένα από τα θύματα δυστυχώς ανήκε στο προσωπικό του νοσοκομείου. Οι παλιότεροι που δουλέψαν μαζί της ήταν συντετριμμένοι.

Βλέπεις νέα παιδιά που δεν μπορούσες να τα αναγνωρίσεις, ήταν πολύ οδυνηρό. Έρχομαι σε επαφή με συγγενείς κάποιων που βρίσκονταν στο τρένο, γιατί νοσηλεύονται στην κλινική μας, ευτυχώς πάνε καλυτέρα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορουμε να πούμε στους συγγενείς των θυμάτων. Μόνο συλλυπητήρια και κουράγιο σε αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Σέργιος Βουτυρίτσας.