Ένα "κλικ" πριν την καταστροφή: Το κλειδί που δεν γύρισε ποτέ - Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το σταθμαρχείο

Όλα θα ήταν αλλιώς...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ένα

Όσο οι Αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους για την τραγωδία στα Τέμπη (δείτε εδώ ποιος άλλος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και πώς εμπλέκονται γιατροί στην υπόθεση), η κάμερα της εκπομπής του MEGA, Πάμε Δανάη, βρέθηκε στον τόπο του "εγκλήματος", στον χώρο δηλαδή που βρισκόταν ο σταθμάρχης τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης και κατέγραψε τον πίνακα ελέγχου.

Μάλιστα, ανέδειξε και ποιο ακριβώς είναι το κλειδί που θα μπορούσε να έχει γυρίσει ο 60χρονος, αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό τρόμου που βίωσαν δεκάδες άνθρωποι, ενώ υπάρχει και βίντεο που αποδεικνύει αυτό το μοιραίο λάθος (δείτε το εδώ).

Αυτό είναι το κλειδί που θα απέτρεπε την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Σε έξαλλη κατάσταση ο δικηγόρος του 60χρονου

Την Κυριακή 5/3 πραγματοποιήθηκε η απολογία του 60χρονου σταθμάρχη (δείτε εδώ την απόφαση του δικαστηρίου) για την τραγωδία στα Τέμπη και αφού αυτή ολοκληρώθηκε ο δικηγόρος του έκανε κάποιες δηλώσεις στα κανάλια οι οποίες προβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 6/3 μέσα από το Happy Day του ALPHA.

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε πως ο πελάτης του λέει την αλήθεια και έγινε έξαλλος με το γεγονός πως κατηγόρησαν τον συγκεκριμένο άνδρα λέγοντας πως δεν ήταν στην θέση του τη στιγμή της σύγκρουσης και πως γλεντούσε στην καφετέρια του σταθμού.

«Ήταν αναμενόμενο λόγω του βάρους των ευθυνών, κοπιώδης η διαδικασία. Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα. Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγινε χωρίς να φοβηθεί αν προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι.

Δεν είναι θέμα “φωτογραφία”, είπε την αλήθεια. Αν προκύψουν στοιχεία ότι τη μοιραία ημέρα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα άτομα πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», είπε αρχικά.

Για το αν γινόταν πάρτι στο σταθμαρχείο με αλκοόλ ο κ. Παντζαρτζίδης απάντησε: «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε χόρευε ούτε γλένταγε και εκνευρίζομαι με αυτά τα πράγματα, είναι ντροπή, δεν σέβονται!» είπε έντονα.

«Ο κατηγορούμενος δεν αναγνωρίζει τη φωνή του στο ηχητικό» ανέφερε ακόμα. «Ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Μέσα σε ένα σατανικό 20λεπτο ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια όλης της κεντρικής Ελλάδος. Έχει ζητήσει συγγνώμη από όλον τον κόσμο. Ξέρετε τι είναι να αντιμετωπίζεις την κατάρα κάποιων ανθρώπων; Πώς να κοιμηθείς μετά;», κατέληξε.