Βυθισμένες στο πένθος η Θεσσαλονίκη & η Καρδίτσα: Ασύλληπτος θρήνος και εικόνες που σπαράζουν στις κηδείες των θυμάτων των Τέμπη

Ένα ζευγάρι, πατέρας & γιος και ένας 20χρονος φοιτητής θάφτηκαν σήμερα (6/3)

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Βυθισμένες στο πένθος η Θεσσαλονίκη & η Καρδίτσα: Ασύλληπτος θρήνος και εικόνες που σπαράζουν στις κηδείες των θυμάτων των Τέμπη

Η σημερινή (6/3) ημέρα είναι μία ημέρα γεμάτη πόνο και θρήνο για δεκάδες οικογένειες, καθώς πραγματοποιείται η ταφή πολλών εκ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη που έλαβε χώρα την Τρίτη 28/2. Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές!

Στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον 54χρονο αστυνομικό Βαγγέλη Μπουρνάζη και στον 15χρονο γιο του, τους οποίους αναζητούσε απεγνωσμένα το δεύτερο παιδί της οικογένειας, που φώναζε στις κάμερες για το γεγονός πως ο αδερφός του "έφυγε" τόσο μικρός (δείτε τον εδώ).

Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών σε Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θέλησε να αποχαιρετήσει τον πατέρα των παιδιών με μία ανάρτηση στο Facebook πρώτα από όλα, λέγοντας:

«Καλό παράδεισο στον συνάδελφο μας (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό) ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ Ευάγγελο και στον 15 χρόνο υιό του οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών. Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέρας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Θέλουμε να ευχηθούμε στα αλλά δυο παιδιά του (όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και την δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί».

Στην καρδίτσα από την άλλη πλευρά πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 20χρονου Τάσο Κουτσόπουλο, για την οποία τα σχολεία και καταστήματα έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι, ώστε όλη η πόλη να αποχαιρετήσει τον νεαρό φοιτητή της Γεωπονικής στο ΑΠΘ το όνειρο του οποίου ήταν μετά το πέρας των σπουδών του να φροντίσει τα κτήματα της οικογένειας.

Η σορός έφτασε στην Καρδίτσα στις 12 το μεσημέρι και λίγο αργότερα ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το «Σπίτι της Αγάπης» στην Καρδίτσα ή ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Στην Θεσσαλονίκη έγινε και η κηδεία του 24χρονου πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδωρου και της 23χρονης φοιτήτριας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, Κέλλυς Πορφυρίδου. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι και "έφυγαν" μαζί.

Συγκινητικό είναι το γεγονός πως συνάδελφοι του Πυροσβέστη που υπηρετούσε στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών ήρθαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Καλαμαριά για να τον αποχαιρετίσουν και είχαν φέρει μαζί τους τον σάκο όπου ο συνάδελφος τους έβαζε μέσα τα πράγματα του και τον οποίο είχε αφήσει στα ντουλάπια του Π.Σ.

Εκεί βρέθηκαν και συμφοιτήτριες της Κέλλυς αλλά και πλήθος κόσμου με τους περισσότερους να μονολογούν πως «τα παιδιά ήταν μαζί στη ζωή και στο θάνατο». Η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, φυσικά, απέδωσε τιμές.