Εθνικό πένθος - εικόνες ντροπής: Οι γιατροί στη Λάρισα πάλευαν με τραυματίες από τα Τέμπη ενώ ο Π.Ι.Σ Δράμας έτρωγε μεζεκλίκια σε πολυτελές ξενοδοχείο

Σοκαριστική η έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εθνικό πένθος - εικόνες ντροπής: Οι γιατροί στη Λάρισα πάλευαν με τραυματίες από τα Τέμπη ενώ ο Π.Ι.Σ Δράμας έτρωγε μεζεκλίκια σε πολυτελές ξενοδοχείο

«ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ» γράφει ο Βαγγέλης Κάραλης στην εφημερίδα Espresso με κεφαλαία γράμματα υπογράφοντας ένα 10σελιδο ρεπορτάζ με πραγματικά σοκαριστικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων της χώρας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Δράμα, στο Hydrama Grand Hotel, έπειτα από πρόσκληση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Με σοκαριστική έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) και ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την ώρα που η ελληνική κοινότητα πενθούσε για την τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε να είναι ο μόνος φορέας που δεν θα ακυρώσει την προγραμματισμένη εκδήλωσή του και την πραγματοποίησε κανονικά.

Το πιο εξοργιστικό, βέβαια, είναι πως η συγκεκριμένη εκδήλωση της ελίτ των γιατρών έγινε την ώρα που οι συνάδελφοί τους στο πεδίο έδιναν μάχη στα νοσοκομείο της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης για να περιθάλψουν τους ασθενείς και να τους κρατήσουν στην ζωή.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικό: Αυτός είναι ο λόγος που τα τρένα δεν έχουν ζώνες ασφαλείας!

Οι εικόνες που εξοργίζουν

Εικόνες ντροπής: Οι γιατροί στη Λάρισα πάλευαν ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος Δράμας έτρωγε μεζεκλίκια

Εικόνες ντροπής: Οι γιατροί στη Λάρισα πάλευαν ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος Δράμας έτρωγε μεζεκλίκια

Σύνοδος μετά των συζύγων

Η συγκεκριμένη συνεστίαση αποτελούσε την 1η Σύνοδο προέδρων Ιατρικών Συλλόγων Ελλάδας. Οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων μαζί με τις συζύγους τους κλήθηκαν από την Παρασκευή το βράδυ στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας και η εκδήλωση έλαβε μέρος το Σάββατο. Μάλιστα, περιελάμβανε πολυτελή γεύματα και ξενάγηση στην πόλη της Δράμας, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, ενώ μέχρι και κάποια νυχτερινά κέντρα λόγω πένθους παρέμειναν κλειστά!

Διαβάστε επίσης: «Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Θα πάνε τα λεφτά στο νοσοκομείο; Επαίτες είναι οι άνθρωποι;» - Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό με τους καλλιτέχνες που άνοιξαν τα νυχτερινά κέντρα το Σάββατο

Σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, τόνισε ότι η ιδέα προέκυψε στις πρόσφατες εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και συνέβαλε ιδιαίτερα η θετική άποψη του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Εξαδάχτυλου. Όπως είπε η κυρία Βασιλείου «η απόφαση τελικά ήταν του κ. Εξαδάχτυλου, ο οποίος συνηγόρησε στη γενική άποψη του ανοίγματος στην περιφέρεια, τελικά αποφασίστηκε να γίνει στην Δράμα».

Όπως σημείωσε μάλιστα η ίδια «η ενέργεια αυτή έχει και έναν συμβολισμό, με την έννοια ότι ο κ. Εξαδάχτυλος είχε βρεθεί στην Δράμα τη δύσκολη εποχή της πανδημίας, και υπάρχει μια φιλική σχέση, και τότε πραγματικά μας είχε συμπαρασταθεί και βοηθήσει. Οπότε αποφάσισε να αρχίσει από την Δράμα μας».

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάχτυλος που «κουνούσε το δάχτυλο» επιδεικτικά στους πολίτες στην πανδημία του κορωνοϊού υπέρ των lockdowns και των απαγορεύσεων, όπως βλέπετε στις παραπάνω φωτογραφίες της Espresso πίνει ατάραχος το κρασί του, σα να μην συμβαίνει τίποτα, τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα κλαίει για το έγκλημα της κυβέρνησης στα Τέμπη.