«Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Θα πάνε τα λεφτά στο νοσοκομείο; Επαίτες είναι οι άνθρωποι;» - Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό με την κίνηση των καλλιτεχνών για τα Τέμπη

«Προκαλώ τον Κώστα Καραμανλή να...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Θα πάνε τα λεφτά στο νοσοκομείο; Επαίτες είναι οι άνθρωποι;» - Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό με την κίνηση των καλλιτεχνών για τα Τέμπη

Η τραγωδία στα Τέμπη είναι ένα γεγονός που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πολλοί είναι επίσης τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Λάρισας και δεκάδες οικογένειες θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, βιώνοντας έναν πόνο που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς, ιδιαίτερα εφόσον τα παιδιά και όλοι οι επιβάτες που "έφυγαν", χάθηκαν ξαφνικά από ένα λάθος.

Ο Γιώργος Λιάγκας όλες αυτές τις μέρες έβγαινε στον αέρα του ΑΝΤ1 και μέσα από το Πρωινό προσπαθούσε να ενημερώνει το κοινό για τις εξελίξεις και όσα κρύβονται πίσω από αυτό το τραγικό δυστύχημα. Μάλιστα, εξήγησε πως ίσως κινδυνεύει να κοπεί η εκπομπή του λόγω των αποκαλύψεών του (δείτε εδώ την προειδοποίησή του στους τηλεθεατές).

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για τους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Την Δευτέρα 6/3, λοιπόν, ο ίδιος βγήκε ξανά στον αέρα και πριν ξεκινήσει να παρουσιάζει καλά καλά τις νέες εξελίξεις, κατέληξε να ξεσπά μπροστά στις κάμερες, απευθυνόμενος και στους πολιτικούς, προκαλώντας τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και προς τους διάσημους και τους καλλιτέχνες που άνοιξαν τα μαγαζιά τους αυτό το τόσο θλιβερό Σαββατοκύριακο.

«Προκαλώ τον Κώστα Καραμανλή να απαντήσει αν θα εξακολουθήσει να ασχολείται με την πολιτική. Τι είναι η πολιτική; Παπούτσι, να πείτε δεν μου ταιριάζει, το αλλάζω; Βγείτε και πείτε "δεν τα κατάφερα"», είπε αρχικά (δείτε εδώ την ανακοίνωση της παραίτησής του από την θέση του Υπουργού Μεταφορών), ενώ έπειτα φώναζε για το γεγονός πως όσοι δήλωσαν πως τα χρήματα από την εμφάνισή τους στα μπουζούκια θα διατεθούν στο νοσοκομείο της Λάρισας, ουσιαστικά κοροϊδεύουν τον κόσμο και παίζουν με τον πόνο τόσων ανθρώπων:

«Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η εβδομάδα του σοκ που πάθαμε όλοι μας. Και δεν το πάθαμε μόνο επειδή πέθαναν 57 και ακούστηκαν τέρατα, ότι ευτυχώς που πέθαναν κάποιοι και τώρα που πέθαναν, θα φτιάξουν τα πράγματα. Δεν ντρεπόμαστε να τα λέμε αυτά; Δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι πρέπει να θυσιαστεί κόσμος; Τι είναι; Τι είμαστε παιδιά;

Αυτά είναι χυδαία, αυτά είναι σε μυθεύματα αρχαίας τραγωδίας που θυσιάζαμε το παιδί μας για να φυσήξει ούριος άνεμος για τον τρωικό πόλεμο. Εδώ τι γίνεται τώρα; Ανθρωποθυσίες για να φτιάξουν οι σιδηρόδρομοι;», δήλωσε.

Και στη συνέχεια σημείωσε: «Θα τα πω και για τους τραγουδιστές που τραγούδησαν και κοροϊδεύουν τον κόσμο… Τα λεφτά θα πάνε στα νοσοκομεία; Δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα; Ζητιάνοι είναι οι άνθρωποι; Έχασαν τα παιδιά τους! Πέθαναν τα παιδιά τους και οι ίδιοι. Είναι ζωντανοί νεκροί. Θα πάνε λέει τα λεφτά στο νοσοκομείο της Λάρισας… Επαίτες είναι οι άνθρωποι; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο σε αυτή τη χώρα. Να ξανασυστηθούμε. Να ξέρετε ποιους δοξάζετε και ποιους ανεβάζετε! Και τους θεωρείτε ινδάλματα και είδωλα. Είτε είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί».

«Εμείς που ζούμε και δεν είχαμε και συγγενείς, θα το ξεπεράσουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι εγώ το Σαββατοκύριακο πήγα με τα παιδιά μου κι έφαγα, πήγαμε για μπάνιο. Η ζωή συνεχίζεται. Αλί από αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους… Που έχασαν τη ζωή τους», κατέληξε ο παρουσιαστής.

Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις καλλιτέχνιδες που βγήκε και είπε πως τα χρήματα θα πάνε στο νοσοκομείο είναι η Πάολα (δείτε εδώ την απάντησή της).