Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής - Η ανακοίνωσή του

Έγινε δεκτή η αίτησή του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής - Η ανακοίνωσή του

Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 1/3, στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και λίγες ώρες αφού ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στις κάμερες (δείτε εδώ το στιγμιότυπο), πήρε μία πολύ σημαντική απόφαση για την καριέρα του.

Ο ίδιος εκτελούσε καθήκοντα Υπουργού Μεταφορών, ωστόσο συνειδητοποίησε πως φέρει μεγάλη ευθύνη για ότι συνέβη και γι' αυτό δήλωσε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή για την παραίτησή του

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.