Τέμπη: «Την είδα που μου χαμογέλασε, της χαμογέλασα κι εγώ και...» - Η εξομολόγηση του συντρόφου της αδικοχαμένης Κλαούντια που ήταν μαζί στο τρένο

«Έκλεισα τα μάτια μου και είπα ότι θα καώ ζωντανός»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: «Την είδα που μου χαμογέλασε, της χαμογέλασα κι εγώ και...» - Η εξομολόγηση του συντρόφου της αδικοχαμένης Κλαούντια που ήταν μαζί στο τρένο

57 νεκρούς άφησε πίσω της η φονική σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη, περισσότεροι από τους οποίους ήταν δυστυχώς νεαροί φοιτητές. Ανάμεσά τους και η 20χρονη Κλαούντια η οποία ταξίδευε μαζί με τον σύντροφό της προς τη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Όμως μόνο εκείνος κατάφερε να επιζήσει -δείτε εδώ σε τι κατάσταση βρίσκεται το μοναδικό άτομο που κατάφερε να σωθεί από το 1ο βαγόνι.

Συγεκριμένα, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν το τρένο συγκρουστεί, ο Βασίλης Νεθερίδης έφυγε από το κυλικείο όπου βρισκόταν με την Κλαούντια, όταν εκείνη του είπε να πάει για θέσεις στα πίσω βαγόνια. Ο ίδιος μίλησε χθες 6/3 το απόγευμα στην εκπομπή t-live και περιέγραψε σοκαρισμένος όλα όσα συνέβησαν.

Σοκάρει ο σύντροφος της 20χρονης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη

«Της είπα ότι θα πάω να ψάξω για θέσεις σε 10 λεπτά. Εκείνη με κοίταξε με επίμονο βλέμμα και μου “πήγαινε τώρα”. Εγώ παραξενεύτηκα με τον τρόπο ομιλίας της και χωρίς δεύτερη σκέψη σηκώθηκα. Την είδα που μου χαμογέλασε, της χαμογέλασα κι εγώ και έκανα 15 βήματα. Τότε αισθάνθηκα ένα μπαμ, πετάχτηκα αρκετά μέτρα προς τα πίσω με την πλάτη και λιποθύμησα.

Δεν κατάλαβα καν τι είχε συμβεί, απλά ένιωσα μία μάζα σιδερικών να έρχεται κατά πάνω μου και να με τσαλαπατάει. Ευτυχώς είχα Άγιο και δεν τραυματίστηκα. Εγώ ξύπνησα λόγω των καπνών. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω αναπνευστικά προβλήματα. Άρχισαν να με κλωτσάνε κάποια πόδια μέσα από τα σίδερα. Σε κάποια φάση, έκλεισα τα μάτια μου και είπα ότι θα καώ ζωντανός.

Ταυτόχρονα σκεφτόμουν την Κλαούντια. Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί γιατί ήταν όλα σκοτεινά. Εγώ είχα απλά σοκαριστεί. Κάποιοι φώναζαν ότι καιγόμασταν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύντροφος της αδικοχαμένης Κλαούντια.