Τέμπη: Την κήδεψε ο παππάς που την βάφτισε - Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Φρατζέσκας Μπέζα

Το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη κοπέλα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
grtimes
grtimes

Η κηδεία της αδικοχαμένες Φραντζέσκας Μπέζα πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/3 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στο το κορίτσι με την αγγελική φωνή, που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

Θρήνος στην κηδεία της Φραντζέσκας Μπέζα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Η νεαρή βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της, ενώ τραγική ειρωνεία είναι ότι την κήδεψε ο παπάς που τη βάφτισε. Η Φραντζέσκα ήταν κόρη του ασφαλιστή και μουσικού Δημήτρη Μπέζα και σπούδαζε στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η μουσική ήταν η μεγάλη της αγάπη και είχε κάνει σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας Χορτιάτη. Μάλιστα, με τη φωνή της είχε δώσει ζωή και χρώμα σε δημιουργίες μουσικές του πατέρα της με πολλά βίντεο να βρίσκονται στο διαδίκτυο. Πριν τέσσερα χρόνια είχε κυκλοφορήσει κι ένα δικό της αγγλόφωνο τραγούδι με τον τίτλο «Three years later» όπου υπέγραφε μουσική και στίχους (δείτε εδώ τι συμβαίνει με την 23χρονη Εριέττα που ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ούτε μια τρίχα της).

«Βλέπαμε καμένους ανθρώπους και μη αρτιμελείς! Ένα παιδάκι κρατούσε...»

Ο Στέλιος 20χρονος που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορικό τρένο και άφησε πίσω 57 νεκρούς με μια κοπέλα να μην έχει ακόμη βρεθεί, μίλησε στην εκπομπή T-live για τα όσα βίωσε.

«Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ακούστηκε ένα μπαμ και πεταχτήκαμε όλοι πάνω. Άλλοι χτυπούσαν, άλλοι φώναζαν, ο κόσμος που καθόταν στη δεξιά πλευρά, πετάχτηκε έξω… Το βαγόνι ήταν σαν να είχε κοπεί στα δύο. Βλέπω τη φίλη μου και την τράβηξα να σωθεί».

«Το πόδι μου είχε κολλήσει, δεν είχα καταλάβει τι ήταν. Τότε είδα ότι ένα παιδάκι κρατούσε το πόδι μου… Το παίρνω αγκαλιά, βλέπουμε ένα σπασμένο παράθυρο και πήγαμε από εκεί να βγούμε. Από αυτό το παράθυρο βγήκε όλος ο κόσμος. Στη συνέχεια, πηδήξαμε σε άλλο βαγόνι κι εγώ ρώτησα το 5χρονο που είναι οι γονείς του. Δεν υπήρχε κανένας εκεί», εξομολογήθηκε.

«Όταν βγαίναμε από το παράθυρο, βλέπαμε καμένους ανθρώπους και μη αρτιμελείς. Υπήρχε κόσμος που τους είχε πλακώσει το βαγόνι», είπε και σοκάρει.

Δείτε επίσης: «Μας έλεγαν ότι είχε αλλοιωθεί! Με την παπαδιά και τα παιδιά πλύναμε κάθε του πληγή!» - Συγκινεί ο πατέρας του Κυπριανού