Ξυλοκόπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο λόγος;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Πριν από λίγη ώρα θύμα ξυλοδαρμού, έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Μια ομάδα 20 ατόμων, τον πλησίασε του επιτέθηκαν, έχοντας ως αποτέλεσμα την μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προκειμένου να προλάβει, τα τραύματα, που δημιουργήθηκαν από τον ξυλοδαρμό.

Aπό την επίθεση, ο Γιάνης Βαρουφάκη, που πριν από καιρό του είχαν ληστέψει το σκάφος (δείτε εδώ λεπτομέρειες) υπέστη κάταγμα ρινικού οστού και θα τοποθετηθεί νάρθηκας. Αμέσως μετά την ενημέρωση της αστυνομίας, για την επίθεση, οι αρμόδιοι φορείς έσπευσαν στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να βάλουν να φυλάνε το δωμάτιο του.

Μετά το συμβάν, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον κ. Βαρουφάκη, έτσι ώστε να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη αλλά και για την κατάσταση του, ενώ του ευχήθηκε περαστικά.

Η ανακοίνωση του κόμματος που βρίσκεται ο Γιάνη Βαρουφάκης για τον ξυλοδαρμό του

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Οικονόμου: Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου καταδίκασε την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για «τραμπουκισμούς που δεν χωρούν στη Δημοκρατία», τονίζοντας δε, ότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται, για να βρεθούν οι δράστες.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο κ. Οικονόμου στη δήλωσή του.

Ζαχαριάδης: «Πράξη φασιστική»

Για το περιστατικό, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτηρίζοντάς το «πράξη φασιστική». Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι «ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική»

Μάντζος: Η βία προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, ανέφερε ότι «η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει» υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.