Τραγωδία Τέμπη: «Όταν έφεραν το σώμα του στην Κύπρο και άνοιξα τη σακούλα...» - Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του Κυπριανού

«Για όνομα του Θεού, οι άνθρωποι μπορούν να μου δώσουν δικαιοσύνη; Ο Θεός τη δίνει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Όταν έφεραν το σώμα του στην Κύπρο και άνοιξα τη σακούλα...» - Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του Κυπριανού

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα, μίλησε ο πατέρας του Κυπριανού, του φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο 23χρονος είναι ανάμεσα στα 57 θύματα της τραγωδίας που έκανε όλη την Ελλάδα να θρηνεί.

Ο Πατήρ Χριστόδουλος συγκίνησε τους πάντες στο πλατό της εκπομπής με τα λόγια του. Δεν είχαν οργή για τους υπεύθυνους - αφού είπε πως ο Θεός μόνο δίνει την δικαίωση - αλλά μεγάλο πόνο για την απώλεια του γιου του (δείτε πλάνα από την κηδεία).

Τα λόγια του πατέρα του Κυπριανού, του φοιτητή που πέθανε στα Τέμπη

«Είμαι καλά, ώρες ώρες όταν το σκεφτούμε ανθρώπινα είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται αλλά από την άλλη πλευρά, είμαστε και Χριστιανοί κι έχουμε άλλον τρόπο να αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα, όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά», ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων ο Πατήρ Χριστόδουλος.

Και συνέχισε: «Όταν πληροφορήθηκα από τη σύντροφο του γιου μου ότι έγινε το δυστύχημα, θυμήθηκα το όνειρο του παππού και ένιωσα μέσα μου ότι αυτό είναι σοβαρό. Είπα ότι αν έκοψε εισιτήριο για μπροστά μπροστά, είδα τι είχε γίνει και μάτωσε η ψυχή μου. Είναι όπως όταν σου βάζουν ένα μαχαίρι και τρέχει αίμα στην καρδιά σου».

Στην ερώτηση αν ζητά δικαίωση για το θάνατο του παιδιού του: «Από πού να ζητήσω δικαίωση από τους ανθρώπους; Για όνομα του Θεού, οι άνθρωποι μπορούν να μου δώσουν δικαιοσύνη; Ο Θεός τη δίνει. Δε με ενδιαφέρει η τιμωρία, ποιος είμαι εγώ για να τιμωρήσω;

Το πρόβλημά μου εμένα ως πατέρας ήταν να βρω το σώμα του. Όταν είδα το παιδί και ήταν ακέραιο, το πρόσωπό του ήταν ήρεμο, χτυπημένο με μώλωπες, είδα τη ψυχή του μέσα από αυτό και ησύχασα. Όταν έφεραν το σώμα του στην Κύπρο και άνοιξα τη σακούλα, το περιποιήθηκα μαζί με τα αδέλφια του και την παπαδιά. Πολλές φορές ένιωσα τη μαχαιριά όταν δεν με άφηναν να το δω. Ήθελαν να μου το δώσουν πακέτο, να το θάψω πακέτο. Και τους το είπα, ό,τι έχει μείνει να μου το δώσουν να το θάψω» είπε ο Πατήρ Χριστόδουλο και τα λόγια του "τσάκισε" τους πάντες στο πλατό του Mega Καλημέρα.