Τέμπη: Αποσωληνώθηκε η σύντροφος του νεκρού Βάιου Βλάχου - «Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε...»

Τι συμβαίνει με τους άλλους δύο τραυματίες που βρίσκονται στη ΜΕΘ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: Αποσωληνώθηκε η σύντροφος του νεκρού Βάιου Βλάχου - «Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε...»

Η τραγωδία στα Τέμπη μετρά 57 νεκρούς και πολλούς τραυματίες με ορισμένους να βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένοι και μάλιστα στη ΜΕΘ (δείτε εδώ την προειδοποίηση του Απόστολου Λύτρα για τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών).

Την Πέμπτη 16/3, λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ανακοινώθηκε η κατάσταση των τριών που παραμένουν στην εντατική. Η μία από αυτούς είναι και η σύντροφος του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα.

Τι συμβαίνει με τους τρεις τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη που βρίσκονται στην ΜΕΘ

«Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του Βάιου Βλάχου (δείτε εδώ την αποκάλυψη για τα τηλέφωνα που χτυπούσαν την ώρα της κηδεία για τα χρέη του πατέρα του), εξηγώντας πως η Δάφνη που δίνει εδώ και δύο εβδομάδες σκληρή μάχη για τη ζωή της, αποσωληνώθηκε: «Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει», δηλώνει συγγενής της.

Η 26χρονης Ανυσίας Λιούρη, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται για 16η μέρα διασωληνωμένη. «Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Οι γιατροί κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα: «Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος

Στη ΜΕΘ βρίσκεται και ο 20χρονος Γεράσιμος. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού του Intercity 62 ο οποίος εκσφενδονίσθηκε και βρέθηκε στα χωράφια. Η γιαγιά του, λοιπόν, επισήμανε: «Τα ίδια είναι. Ο Θεός να δώσει και η Παναγίτσα. Ο Θεός και η Παναγίτσα να δώσει. (Οι γιατροί) περιμένουν να δουν βελτίωση για να μας μιλήσουν».