Τέμπη: «Έσκυψα, έβαλα το κεφάλι μου κάτω και λέω “τώρα ό,τι γίνει”» - Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη του Intercity 62 λίγο πριν την σύγκρουση

«Όταν βγήκαμε από το βαγόνι, ακούγαμε ουρλιαχτά από το δεύτερο που καιγόταν»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Έσκυψα, έβαλα το κεφάλι μου κάτω και λέω “τώρα ό,τι γίνει”» - Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη του Intercity 62 λίγο πριν την σύγκρουση

Οι ιστορίες των επιβατών του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη είναι κάθε φορά όλο και πιο ανατριχιαστικές, όπως και τα λόγια των συγγενών όσων "χάθηκαν" σε αυτό το δυστύχημα και άφησαν την τελευταία τους πνοή στα συντρίμμια (δείτε εδώ το ξέσπασμα του αδερφού της Σοφίας Ταχμαζίδη για την άδικη απώλειά της).

Άλλη μία ιστορία έρχεται να προστεθεί, λοιπόν, στη λίστα, καθώς ένας ακόμη επιζών μίλησε στην εκπομπή του MEGA, Live News, το απόγευμα της Πέμπτης 16/3 και αποκάλυψε όλες τις σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη στιγμή που αφέθηκε, καθώς ένιωσε αβοήθητος μπροστά σε αυτά που έβλεπε να συμβαίνουν γύρω του.

Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη

«Γύρισα το κεφάλι μου να κοιμηθώ λίγο και εκείνη την ώρα ένιωσα ένα τράνταγμα. Ένιωσα ότι εκτροχιαζόμαστε, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έχουν βάλει σε μία γραμμή δύο τρένα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Πιάστηκα από το μπροστά το κάθισμα, έσκυψα, έβαλα το κεφάλι μου κάτω και λέω “τώρα ό,τι γίνει”. Εγώ θεώρησα ότι βλέποντας τη φωτιά μπροστά μου ακριβώς φοβήθηκα ότι θα πάρουμε και εμείς, θα ανατιναχτεί το δικό μας το βαγόνι»

«Όταν βγήκαμε από το βαγόνι, ακούγαμε ουρλιαχτά από το δεύτερο που καιγόταν και ένας χαμός, ένας πανικός από τον κόσμο που προσπαθούσε να φύγει και να ανέβει επάνω στον δρόμο», κατέληξε.

Ανατριχιάζει η περιγραφή του 43χρονου ξυλουργού που έτρεχε να σώσει τους επιβάτες

Στο έκτο βαγόνι του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28/2 βρισκόταν ένας 43χρονος ξυλουργός από το Άγιο Όρος, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από αυτή την τραγωδία και να βγει σώος, όμως έζησε ακραίες καταστάσεις προσπαθώντας να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που ούρλιαζαν και φώναζαν για να καταφέρουν να επιζήσουν και εκείνοι και χωρίς την δική του συμβολή πολλοί δεν θα τα είχαν καταφέρει.

Ο ίδιος, λοιπόν, το απόγευμα της Πέμπτης 16/3 μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, T-Live, και οι περιγραφές του ανατριχιάζουν. Είδε νέα παιδιά στα συντρίμμια, αλλά η εικόνα μίας μητέρας με το παιδί του έχει χαραχτεί στο μυαλό του (δείτε εδώ τις ραγδαίες εξελίξεις στην υγεία των τραυματιών που βρίσκονται στη ΜΕΘ).

«Εγώ εκείνη την ώρα κοιμόμουν, ξυπνάω, ανοίγω τις πόρτες, προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω, ανεβαίνουμε ξανά με τον Άγγελο μέσα για να δούμε αν έχει επιβάτες άλλους εκεί. Μετά πήγαμε στο 4ο και στο 5ο βαγόνι, ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει. Όταν πήγαμε στο ο 3ο βαγόνι ξεκίνησαν τα δύσκολα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν μια γυναίκα που ζητούσε να την βοηθήσουμε γιατί είχε μαζί της το μωρό της, 2 μηνών βρέφος. Στην αρχή η φωτιά ήταν μακριά κάποια στιγμή όμως έφτασε στα δύο μέτρα, ήταν μεγάλο άγχος. Κρατούσα το χέρι μιας κοπέλας και σκεφτόμουν αν έρθουν οι φλόγες τι θα κάνουμε; Άρχισα να κάνω την προσευχή μου».

«Το βαγόνι είχε γυρίσει σχεδόν όλο, βρήκα μια κοπέλα σχεδόν κάτω από το βαγόνι. Μου ζήταγε βοήθεια, έσπαγαν τα τζάμια από τη φωτιά, ήταν σκληροπυρηνικές καταστάσεις. Αν μπορούσα να σώσω και άλλα άτομα θα το έκανα. Αυτό που πρέπει να μας μείνει από αυτή την ιστορία είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο ομαδικοί, όπου χρειάζεται ένας άνθρωπος βοήθεια, να του την δίνουμε», κατέληξε.