Τέμπη: «Θα έρθω να σας δω» - Σπαραγμός στον αέρα του Πρωινού με την τελευταία συνομιλία του μηχανοδηγού με τον παππού του

Ξέσπασε σε κλάματα...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Θα έρθω να σας δω» - Σπαραγμός στον αέρα του Πρωινού με την τελευταία συνομιλία του μηχανοδηγού με τον παππού του

Την Πέμπτη 16/3 πραγματοποιήθηκε η τελευταία κηδεία ενός από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και πρόκειται για εκείνη του μηχανοδηγού, η οποία καθυστέρησε εξαιτίας του πατέρα του, ο οποίος βρισκόταν στις φυλακές της Τουρκίας για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά ύστερα από αίτημα που πραγματοποιήθηκε, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα ώστε να μπορεί να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία και να αποχαιρετήσει το παιδί του.

Ο παππούς του νεαρού άντρα μίλησε το πρωί της Παρασκευής 17/3, μία ημέρα μετά το "αντίο" στον εγγονό του (δείτε εδώ τις σπαρακτικές εικόνες με τους γονείς του γύρω από το λευκό φέρετρο), και "λύγισε", ραγίζοντας τις καρδιές όλων στο Πρωινό του ΑΝΤ1, καθώς αποκάλυψε την τελευταία τους συνομιλία και τα λόγια που του ανέφερε ο αδικοχαμένος.

Σπαραγμός στον αέρα του Πρωινού με τα λόγια του παππού του άτυχου μηχανοδηγού στα Τέμπη

«Τη μέρα εκείνη είχα τηλεφωνηθεί με το παιδί και ήξερα ότι είναι στην αμαξοστοιχία αυτή. Ήταν τα τελευταία λόγια. Μου είπε το παιδί, επειδή εδώ στο χωριό είχαμε στις 4 Μάρτη το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων, «Παππού θα έρθω να σας δω». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπαμε. «Εντάξει αγόρι μου, σας περιμένω», του είπα.

Το βράδυ έγινε αυτό που έγινε. Εγώ το έμαθα στις 3 τα ξημερώματα. Με πήρε η κοπέλα του στο τηλέφωνο και μου το είπε. Από εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνετε…», είπε κλαίγοντας ο παππούς του Νίκου.

«Ακόμα και αυτό ξεφτίλα είναι, τι να τα κάνω εγώ τα συλλυπητήρια;»

Πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η κηδεία του 28χρονου μηχανοδηγού της τραγωδίας στα Τέμπη, μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και του Καλημέρα Ελλάδα ο αδερφός της Σοφίας Ταχμαζίδη, Βασίλης, ο οποίος έχασε την αδερφή του κατά την σύγκρουση των δύο τρένων και το ξέσπασμά του στον αέρα είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

Ο ίδιος, λοιπόν, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, καθώς θεωρεί πως είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή όλοι όσοι κρύβονται πίσω από αυτό το δυστύχημα, μιλώντας για ανώτερους, πέρα από τον σταθμάρχη και τους εργαζόμενους στο σταθμαρχείο.

«Το χάλι φανερώθηκε, τους νοιάζει μόνο η επόμενη ημέρα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε με έντονο ύψος: «Αυτή η τραγική κατάσταση επιτέλους να λάβει τέλος. Όχι μόνο για τα τρένα, για τα τρένα το μάθαμε το χάλι τους, ξεγυμνώθηκε η αλήθεια για το τι επικρατεί. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα, όχι μόνο σε Μ.Μ.Μ. αλλά γενικότερα, όταν μιλάμε για ασφάλεια και ανθρώπινες ψυχές, αυτά τα θέματα πρέπει να είναι ακλόνητα. Επιτέλους αυτή η χώρα ας έρθει εκεί που της αξίζει κι όχι εκεί που την έχουν καταντήσει.

Να αφήσουν τους δικαστές και τους εισαγγελείς και όλους τους αρμόδιους, να κάνουν σωστά χωρίς κατευθύνσεις και χωρίς φόβο. Να ανοίξουν τα ρημαδοκελιά των φυλακών για τους πολιτικούς, τι είναι αυτοί; Δεν έχουν ποινικές ευθύνες; Την επόμενη ημέρα σκέφτονται. Ακόμα και αυτό ξεφτίλα είναι. Ποιες είναι οι συνέπειές τους; Τι να τα κάνω εγώ τα συλλυπητήρια, που τους τα γράφουν επικοινωνιολόγοι και τα μαθαίνουν ποιηματάκι. Δεν μιλάω μόνο για την τωρινή κυβέρνηση.

Το θέμα είναι ότι η βεντάλια πρέπει να ξεδιπλωθεί και να ανοίξει και καθέτως προς τα πάνω. Πρέπει να φτάσουμε στον πυρήνα του κακού. Το χάλι φανερώθηκε».