Δίκη Πισπιρίγκου: Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών

Εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν στις υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο εισαγγελέας πρότεινε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή της σε δίκη για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, Μ και Ι, την ώρα που συνεχίζονται οι καταθέσεις των γιατρών (δείτε εδώ την κατάθεση της νευρολόγου).

Εξελίξεις με την δίκη Πισπιρίγκου

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της 3,5 ετών και της 6 μηνών.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητά και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της 9χρονης.

Στην περίπτωση των άλλων δύο παιδιών, το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχικές γνωματεύσεις από την Χριστίνα Τσάκωνα και την Αγγελική Τσιόλα ανέφεραν ως αιτίες, την ηπατική ανεπάρκεια για τη 3,5 ετών και την αγενεσία φλεβόκομβου για την 6 μηνών.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες που διαρρέουν από το δικαστήριο

Από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε έρευνα με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών (Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη) μέσα από την αίθουσα του ΜΟΔ όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία των τριών ανήλικων παιδιών της.

Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter διακρινόνταν στη μια η Ρούλα Πισπιρίγκου και στην άλλη ο Μάνος Δασκαλάκης μέσα στη δικαστική αίθουσα. Εντωμεταξύ, άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει το ποιος είναι ο χρήστης του twitter που μεταδίδει όσα συμβαίνουν μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Πρόκειται για ένα χρήστη στο Twitter με το το nickname «Rula-Not-Guilty» (Ρούλα – Όχι- Ένοχη). Όπως ανέφερε η εκπομπή Tlive ο περίεργος λογαριασμός μεταδίδει όλα όσα συμβαίνουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν προλάβουν οι δημοσιογράφοι να συντάξουν ενημερωτικό κείμενο για τα όσα συμβαίνουν.