Τέμπη: "Ανάσα" για την οικογένεια της 25χρονης που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή - Τι συνέβη στη ΜΕΘ

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Οι εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη είναι ραγδαίες, καθώς καθημερινά αποκαλύπτονται και νέα στοιχεία που αφορούν το μοιραίο εκείνο βράδυ που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπινες ζωές, την ώρα που ο σταθμάρχης βρίσκεται στη φυλακή για το λάθος του (δείτε εδώ πώς συμπεριφέρεται μέσα και έξω από το κελί του).

Την Δευτέρα 20/3 μάλιστα διέρρευσε η πληροφορία πως η μία από τους τρεις επιβάτες που βρίσκονται στη ΜΕΘ μετά το δυστύχημα, η οποία βρισκόταν σε κώμα, "ξύπνησε", δίνοντας μία "ανάσα" στην οικογένειά της η οποία αγωνιούσε όλο αυτό το διάστημα για την υγεία της και την εξέλιξή της.

Ευχάριστα νέα για την 25χρονη τραυματία των Τεμπών που βρισκόταν στη ΜΕΘ

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την 25χρονη η οποία μετά τον τραυματισμό της από την σύγκουση των δύο τρένων βρέθηκε στην Α’ ΜΕΘ του Γ.Ν. Παπανικολάου όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται. Η ίδια δεν βρίσκεται πλέον σε καταστολή, λοιπόν, ενώ έχει αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία της με το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, χωρίς να στηρίζεται στον μηχανικό αερισμό.

Τι συμβαίνει με τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται η οικογένεια του 20χονου, του μοναδικού επιζώντος επιβάτη από το πρώτο βαγόνι του τρένου, που είχε ως κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και εν τέλει κατάφερε να φτάσει μέχρι τα Τέμπη, εκεί όπου εν τέλει χάθηκαν 57 ζωές.

Ο νεαρός δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ πολλοί είναι εκείνοι, που θεωρούν θαύμα τη μέχρι τώρα κατάστασή του, αφού το παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Μέσα από νέες δηλώσεις, που παραχώρησε η γιαγιά του 20χρονου τη Δευτέρα 20/3 στο Πρωινό έγινε γνωστή τόσο η αγωνία της για την κατάσταση του εγγονού της, όσο και η οργή της για όλο αυτό το τραγικό συμβάν (δείτε εδώ την αποκάλυψη για τον πραγματικό αριθμό των επιβατών στο μοιραίο τρένο).

«Το παιδί μας είναι στο νοσοκομείο, είναι στα ίδια. Ο Θεός και η Παναγία να το φυλάξει, να γίνει καλά. Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε ότι θα το κάνει καλά. Δεν έχουμε ενημέρωση από τους γιατρούς. Πηγαίνω στο νοσοκομείο, πώς δεν πηγαίνω. Εγώ δε μπορώ ούτε μέσα να πάω, ούτε να το δω… Ήταν ένα παιδί, αριστούχος μαθητής του μουσικού σχολείου, ένα καλό παιδί.

Τον ίδιο πόνο έχουν όλες οι μανούλες που έχασαν τα παιδάκια τους, τα βλασταράκια τους. Από μία σταλιά να τα μεγαλώσεις, να τα μορφώσεις, να τα διαπαιδαγωγήσεις σωστά και να τα χάσεις έτσι, για μία αμέλεια κάποιων! Το φταίξιμο το έχουν οι πρώτοι σταθμάρχες που άφησαν τον άπειρο κι έφυγαν. Αυτοί πρέπει να σουβλιστούν, όχι να μπουν απλά φυλακή», είπε η γιαγιά του 20χρονου.