Τέμπη: «Στο κελί είναι με...» - Αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του σταθμάρχη στη φυλακή

Πόσοι είναι στην πτέρυγα και ποιοι τον έχουν επισκεφθεί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: «Στο κελί είναι με...» - Αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του σταθμάρχη στη φυλακή

Στην εκπομπή Πρωινό μίλησε σήμερα 20/3 ο πρόεδρος σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βαρσάμης αναφορικά με τον σταθμάρχη Λάρισας, που κρατείται αυτή τη στιγμή για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την συμπεριφορά που έχει μέσα στην φυλακή, με ποιος έχει επαφή και ποιοι τον επισκέπτονται (δείτε εδώ τι αποκαλύφθηκε για την εκπαίδευσή του).

Νέες αποκαλύψεις για τον σταθμάρχη

«Ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη συμπεριφορά μέσα στο κατάστημα κράτησης που κρατείται αυτή τη στιγμή. Είναι σε μια πτέρυγα με πολλούς άλλους κρατουμένους. Στο κελί είναι με άλλους δύο κρατουμένους, αλλά είναι σε μια πτέρυγα με 100 κρατουμένους, ίσως και κάτι παραπάνω. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την κράτησή του. Η συμπεριφορά του είναι νορμάλ σαν νεοεισερχόμενος κρατούμενος.

Για εμάς όλοι οι νεοεισερχόμενοι κρατούμενοι, μέχρι να προσαρμοστούν στις συνθήκες, είναι για εμάς ένα πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για όλους τους νεοεισερχόμενους. Δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον επισκέπτεται η σύζυγός του, έχει όλα τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι κρατούμενοι. Ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα της φυλακής», είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Πότε θα απολογηθεί;

Οι δυο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας που φέρεται ότι είχαν φύγει από την εργασία τους πριν από τη λήξη της βάρδιας τους, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για την τραγωδία στα Τέμπη. Η νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις 24/3.

Πρόκειται για το έναν σταθμάρχη που εργάζεται με σύμβαση αορίστου και έναν που εργάζεται με σύμβαση έργου οι οποίοι εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να προλάβουν να ενημερωθούν οι συνήγοροί τους για τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε «ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος». Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατέρας του είπε πως είναι όλοι τους πολύ αγχωμένοι. «Έχουμε να κοιμηθούμε πέντε μέρες, είναι πολύ αγχωμένο και ταραγμένο το παιδί» είπε.