Τέμπη: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία - Οι συγγενείς των θυμάτων μοίραζαν φυλλάδια με τα ονόματά τους

Ρίγη ανατριχίλας!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία - Οι συγγενείς των θυμάτων μοίραζαν φυλλάδια με τα ονόματά τους

Έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που συνέβη η μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και ο πόνος των οικογενειών των θυμάτων είναι αβάσταχτος. Οι Αρχές ακόμη ερευνούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουν να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους (δείτε εδώ τι θα υποστηρίξει ο επιθεωρητής για το δυστύχημα), ωστόσο ακόμη κι αν είναι δύσκολο, πρέπει ο κόσμος να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Έτσι, μετά από πολλές απεργίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ξανά τα δρομολόγια του Intercity και η πρώτη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/4 στις 10:28. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Το πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη και η κίνηση των συγγενών των θυμάτων

Κατά τη διαδρομή, λοιπόν, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το τρένο πέρασε από τα Τέμπη, εκεί 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και η συγκίνηση μεγάλη. Μάλιστα, ο οδηγός, τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του δυστυχήματος, έκοψε ταχύτητα και κόρναρε ως συμβολική κίνηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης: «Φτιάχνω το μνήμα του παιδιού μου!» - Σπάραξε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας

Όλοι οι επιβάτες κοιτούσαν βουρκωμένοι έξω από τα παράθυρα το εικονοστάσι που έχει στηθεί εκεί για τους νεκρούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς αυτών μοίραζαν, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, φυλλάδια με τα ονόματα και τις ιστορίες των ανθρώπων που "έφυγαν" προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας.