Τέμπη: «Μου είπε "Μπαμπά πονούσα, κρύωνα και φοβόμουνα"...» - Ραγίζει καρδιές η συνομιλία της 25χρονης Ανύσιας με τον πατέρα της αφού βγήκε από τη ΜΕΘ

«Εάν δεν ήταν αυτοί οι δύο Αντιπλοίαρχοι, θα έβρισκαν την Ανυσία, αλλά και τους άλλους τέσσερις με το πρώτο φως της ημέρας νεκρούς»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Μου είπε

Έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη, αλλά ο πόνος παραμένει αβάσταχτος για όλες τις οικογένειες των 57 ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτή την τραγωδία. Πολλοί από τους τραυματίες έχουν γυρίσει στα σπίτια τους πλέον, όμως στην εντατική παρέμεναν δύο ακόμη παιδιά (δείτε εδώ το κλάμα του μηχανοδηγού στο σημείο της σύγκρουσης κατά το πρώτο δρομολόγιο μετά το δυστύχημα).

Πριν από λίγες ημέρες, η 25χρονη Ανύσια, που ήταν μία από τους δύο βαριά τραυματισμένους, βγήκε από την ΜΕΘ και παρόλο που δεν έχει βγει ακόμα από το νοσοκομείο, η ανακούφιση των γονιών της είναι μεγάλη. Ο πατέρας της, μάλιστα, την Τρίτη 4/4 μίλησε στην εκπομπή του MEGA, Live News, αποκαλύπτοντας τα λόγια της νεαρής αφού συνήλθε, τονίζοντας πως εάν είχαν σταματήσει τις προσπάθειες για να βρουν τους επιζώντες από το εστιατόριο του τρένου θα ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.

Συγκινεί ο πατέρας της 25χρονης που βγήκε από την ΜΕΘ μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Η Ανυσία, μου είπε προχτές συγκεκριμένα "Μπαμπά πονούσα, κρύωνα και φοβόμουνα, επειδή ήταν νύχτα και αυτοί οι δύο με σκέπασαν, μου μίλαγαν και δε φοβόμουν". Εάν δεν ήταν αυτοί οι δύο Αντιπλοίαρχοι, θα έβρισκαν την Ανυσία, αλλά και τους άλλους τέσσερις με το πρώτο φως της ημέρας νεκρούς. Η Ανυσία είχε τις αισθήσεις της εκείνη την ώρα, μιλούσε. Τη ρώτησαν "ποιον δικό σου να πάρουμε τηλέφωνο;" και τους απάντησε "τη μαμά μου στη Σάμο". Πράγματι, ο Πάρις (αντιπλοίαρχος) τηλεφώνησε στη σύζυγό μου στη Σάμο και την ενημέρωσε, μίλησε και η κόρη μου με τη μητέρα της, λέγοντάς της "Έλα μαμά, σας έβαλα σε φουρτούνες".

Αν δεν την έβρισκαν αυτοί οι δύο, εκεί κοντά σε θάμνους που ήταν, θα έσβηνε. Όλοι θεωρούσαν νεκρούς όσους ήταν στο διαλυμένο εστιατόριο, όχι όμως οι δύο αυτοί άνδρες. Της μιλούσαν, της έδιναν κουράγιο, την κρατούσαν ξύπνια. Αυτοί μίλησαν με το ασθενοφόρο, που ήρθε και πήρε πρώτα μια άλλη κοπέλα, μετά την κόρη μου, έπειτα τους άλλους τρεις από τους πέντε τραυματίες που βρήκαν έξω από το βαγόνι – εστιατόριο και σήμερα είναι όλες και όλοι στη ζωή», είπε χαρακτηριστικά.