Τέμπη: «Βαραίνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μου...» - Ρίγη συγκίνησης με το κλάμα του μηχανοδηγού στο 1ο δρομολόγιο μετά την τραγωδία

Σταμάτησε στο σημείο της σύγκρουσης

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Βαραίνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μου...» - Ρίγη συγκίνησης με το κλάμα του μηχανοδηγού στο 1ο δρομολόγιο μετά την τραγωδία

Σήμερα, Δευτέρα 3/4, πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο του τρένου μετά την τραγωδία στα Τέμπη και υπήρξε μεγάλη συγκίνηση τη στιγμή που πέρασε από το μέρος του δυστυχήματος (δείτε εδώ τα φυλλάδια που μοίρασαν οι συγγενείς των θυμάτων με τα ονόματα των νεκρών και των ιστοριών τους στους επιβάτες).

Ο μηχανοδηγός, Παναγιώτης Τερεζάκης, χαμήλωσε ταχύτητα, κόρναρε και δάκρυσε εκείνη τη στιγμή, ενώ αργότερα μίλησε στην κάμερα του MEGA και εξήγησε πως εάν τελικά οδηγούσε εκείνος το βράδυ της σύγκρουσης, ίσως και να ήταν όλα διαφορετικά. Παρόλα αυτά, αυτό δεν συνέβη, διότι αποφάσισε τελευταία στιγμή να μην κάνει το δρομολόγιο λόγω υποχρεώσεων.

Ρίγη συγκίνησης με το κλάμα και τα λόγια του μηχανοδηγού του πρώτου δρομολογίου μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Ορκίστηκα ότι θα ασχοληθώ με τα τρένα για να μπορέσω να κάνω το καλύτερο, δυστυχώς δεν μπόρεσα να προφέρω αυτά που έπρεπε να προσφέρω», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ίσως υπήρχε μία σοβαρή πιθανότητα να είχε αποφευχθεί και αυτό βαραίνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μου και κάποιες τύψεις που μπορεί να έχω βαθιά μέσα μου. Θεωρώ ότι η πλάστιγγα των πιθανοτήτων πιο πολύ γέρνει στο να είχα ζητήσει να γίνει κάτι διαφορετικό εκείνο το βράδυ, να μην είχε προχωρήσει το τρένο».

Δεν κατάφερε να συγκρατηθεί ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας

Το πρωί της Δευτέρας (3/4) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Super Κατερίνα» αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά στην φονική τραγωδία στα Τέμπη, που έχασαν την ζωή τους 57 συνανθρωποι μας με τόσο άδικο τρόπο.

Με τον πατέρα της αδικοχαμένης Ελπίδας, μίλησαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής του ALPHA και ο ίδιος προσπαθώντας να μιλήσει για αυτό που συνέβη με την κόρη του δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Τοποθετήθηκε εκκλησάκι στη μνήμη των θυμάτων - Το κόστος ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ (Φωτογραφία)

«Τώρα αρχίζει ο ουσιαστικός πόνος. Δεν θα φύγει από τη μνήμη μας. Μου έρχεται κρίμα που ήταν ένα λουλούδι που δεν πρόλαβε να ανθίσει. Δυστυχώς το νήμα της ζωής της κόπηκε τόσο βίαια. Αν μπορούσε να μου μιλήσει – επειδή την ήξερα πολύ καλά – θα μου έλεγε “να είσαι υπερήφανος για εμένα», είπε αρχικά ο πατέρας της Ελπίδας.

«Έφτιαξα μόνος μου τον τάφο του παιδιού μου. Είναι κυβιστικού τύπου όπως θα ήθελε. Από μεριάς του ο αδερφός της τόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να συνειδητοποιήσουν ότι η αγαπημένης τους Ελπίδα «δεν θα είναι ξανά ποτέ κοντά τους», συνέχισε να λέει ο ίδιος.