Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είχε κι αυτό...» - Η απορία της μετά την ανακοπή της 9χρονης κόρης της

Ο διάλογος με τον γιατρό της μικρής, Ανδρέα Ηλιάδη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είχε κι αυτό...» - Η απορία της μετά την ανακοπή της 9χρονης κόρης της

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα 6/4 το απόγευμα στην υπόθεση της Πάτρας και συγκεκριμένα από τον γιατρό της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ανδρέα Ηλιάδη. Συγκεκριμένα, η εκπομπή Live News παρουσίασε τον διάλογο του γιατρού με την 34χρονη κατηγορούμενη μετά την ανακοπή της μικρής.

Διαβάστε επίσης: Τον αντίκρισε και... - Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου μόλις είδε τον Δασκαλάκη

Ο διάλογος Ηλιάδη - Πισπιρίγκου μετά την ανακοπή της 9χρονης

Ηλιάδης: Αυτά Ρούλα είναι παιδάκια που έφυγαν από τη ζωή, ήταν σε εγκεφαλικό θάνατο και δόθηκαν τα όργανά τους για να σωθούν άλλα παιδάκια. Ο Αργύρης, η Κωνσταντίνα. Αυτός είναι ο Σταυράκος που ακούσατε ότι είχε πέσει στη Γαστούνη. Είχε πάει τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ρούλα: Να ρωτήσω κάτι; Το παιδάκι με την ανακοπή. Είχε κι αυτό εγκεφαλοπάθεια ή όχι;

Γιατρός: Στη φωτογραφία είναι μετά από αποκατάσταση. Δύο χρόνια μετά. Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες, η κατηγορούμενη ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τον χαμό του παιδιού.

Ρούλα: Γιατρέ, για πείτε μου για το παιδάκι.

Γιατρός: Για τον Άγγελο;

Ρούλα: Ναι.

Γιατρός: Ο Άγγελος, μετά την ιστορία του, βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο αποκατάστασης στην Ρώμη, έκατσε δύο χρόνια.

Ρούλα: Με εγκεφαλοπάθεια;

Γιατρός: Έφυγε άσχημα.

Αποχώρησε η Ρούλα από την αίθουσα μετά την κατάθεση του Ηλιάδη - Η αναφορά του γιατρού στον σύνδρομο Μινχάουζεν

Το πρωί η Τετάρτης (5/4) συνεχίστηκε η υπόθεση δολοφονίας στην Πάτρα, που έχασαν την ζωή του ςτρία ανήλικα κοριτσάκια, από τα χέρια της μητέρας τους, Ρούλα Πισπιρίγκου. Μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή.

Ο Αλέξης Κούγιας, λίγο πριν την κατάθεση του γιατρού, Ανδρέα Ηλιάδη, αναφέρθηκε στο αυτοάνοσο πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει η ακτηγορούμενη - δείτε το εδώ. Σχετικά με την κατάθεση του γιατρού, την ώρα, που απαντούσε στις ερωτήσεις τόσο των διακστών, όσο και των δικηγόρων, η κατηγρούμενη ζήτησε να αποχωρήσει, χωρίς εξηγήσεις.

«Στις 11/4/2021 ημέρα εισαγωγής Τζωρτζίνας ήμουν στο σπίτι μου. Δέχθηκα τηλέφωνο από εντατικολόγο εφημερίας, με ενημέρωσε για κλήση από Καραμανδάνειο περί ενός πολύ σοβαρού περιστατικού. Ευχαρίστησα τον συνάδελφο και πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στο νοσοκομείο. Δύο γιατροί και δύο νοσηλεύτριες περιμέναμε. Ο κ. Χασαπόπουλος συνόδευε την Τζωρτζίνα, διέκρινα μεγάλη ένταση στο πρόσωπο του γιατρού. Πήραμε πρώτες πληροφορίες από το κ. Χασαπόπουλο. Μας ευχήθηκε καλή δύναμη, του είπαμε πως θα κάνουμε το καλύτερο. Είχαμε ένα κοριτσάκι περίπου επτάμισι χρονών που υπέστη ανακοπή. Την τοποθετήσαμε στον αναπνευστήρα. Έπρεπε να την σταθεροποιήσουμε. Ελέγξαμε το μόνιτορ και αντιληφθήκαμε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό» ξεκίνησε να λέει ο μάρτυρας.

«Οι πρώτες πληροφορίες που πήραμε ήταν πως ήταν κάτι αιφνίδιο, μιλήσαμε με συνάδελφο μου. Οι πρώτες πληροφορίες ήταν πως δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα τέτοιο αιφνίδιο συμβάν. Μάθαμε και για δύο θανάτους στην οικογένεια. Θέλαμε να μάθουμε λεπτομέρειες, πόσες ώρες ήταν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Είχαμε ένα φυσιολογικό καρδιογράφημα. Αυτό μας έκανε να νιώσουμε πιο ήρεμοι. Μας έκανε εντύπωση πάντως, πως παρόλο που μπήκαν όπως έπρεπε τα καρδιολογικά φάρμακα, όσο περνούσαν ώρες είχαμε σταθερή εικόνα από καρδιογράφημα. Η υποθερμία είναι μία περίπλοκη ιατρική πράξη που έχει και επιπλοκές μεταξύ των οποίων και η αρρυθμία στην καρδιά.

Επειδή υπήρξε σταθερότητα στο μόνιτορ, αποφασίσαμε να μπούμε στο θερμόμετρο της υποθερμίας. Πολλές φορές η εντατική είναι υψηλής επικινδυνότητας. Η Τζωρτζίνα μπήκε στο πρόγραμμα υποθερμίας για την προστασία του εγκεφάλου. Η καρδιακή ανακοπή είναι σημαντικό να ξέρουμε που γίνεται. Υπάρχουν οι ανακοπές εντός κι εκτός νοσοκομείου. Οι ανακοπές εντός νοσοκομείου έχουν καλύτερη πρόγνωση. Αυτό μας έδινε μία ελπίδα. Από την εικόνα που είχα από συναδέλφους μου ήταν πως η Τζωρτζίνα, ήταν ένα παιδί που δεν έχει περάσει από την διαδικασία της αναπνευστικής ανεπάρκειας», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

«Η καρδιακή ανακοπή στα παιδιά είναι ένα αιφνίδιο γεγονός, σπάνιο. Τα νοσήματα των ανηλίκων δεν θα τα δούμε στα παιδιά. Για παράδειγμα έμφραγμα. Συνήθως οφείλεται σε αναπνευστικά προβλήματα (πνευμονίες, λαρρυγίτιδες, εισπνοή χημικών). Ένα 10% αφορά άλλες αιτίες που έχουμε και πάλι εικόνα πριν γίνει καρδιακή ανακοπή. Ένα παιδί που έχει σηψαιμία μπορεί να κάνει καρδιακή ανακοπή. Θα προσέθετα στο 10% νοσήματα από κεντρικό νευρικό. Αυτό αφορά επιληπτική κατάσταση, σπασμούς. Επίσης άλλη αίτια είναι εγκεφαλικά. Αν έχει όγκο, δυσπλασία στον εγκέφαλο», ανέφερε κλείνοντας ο γιατρός.

«Δια αντιπροσώπου έχει να κάνει με το ότι το μικρό παιδί. Ο φροντιστής που έχει γνώσεις ιατρικές, νοσηλευτικής, στο 90% είναι μάνα, είναι άτομα με προβλήματα στο ψυχικό κόσμο. Εμένα στόχος μου είναι να προστατεύσω το παιδί. Οι φροντιστές χωρίς να το καταλάβουν κάνουν κακό στο παιδί με συμπτώματα ασφυξίας. Υπάρχουν «κόκκινες» σημαίες. Το επόμενο βήμα ήταν να μιλήσω με θεσμικό φορέα που ήταν ιατροδικαστική υπηρεσία. Απευθύνθηκα στην κυρία Τσιόλα επειδή δυστυχώς ο θάνατος στη μονάδα μας υπάρχει, την γνώριζα και είχα επαφές. Πήγα και της εξέφρασα τους προβληματισμούς μου. Με άκουσε με προσοχή και ήρθε στο χώρο μας. Είδε τη μικρή. Της εξέφρασα τους προβληματισμούς

και τις υπόνοιες μου. Της είπα πως δεν έχω εικόνα από δύο άλλους θανάτους. Μου συνέστησε να περιμένω να γίνει ο γονιδιακός έλεγχος και εάν τα δεδομένα είναι διαφορετικά θα δούμε τι θα γίνει. Μπορώ να πω πως ανακουφίστηκα. Η κυρία Τσιόλα μου είπε περιμένουμε και βλέπουμε. Και μου είπε θέλω να είσαι κοντά στην οικογένεια. Κάτι που τήρησα μέχρι το τέλος της Τζωρτζινίτσας. Πήγα στη πανεπιστημιακή ψυχιατρική κλινική. Ένιωσα λες και του είχα δώσει μία βόμβα. Μου είπαν να μιλήσω με διευθυντή τμήματος, είπα τους προβληματισμούς μου αλλά ένιωσα πως δεν υπήρχε τρόπος να

βοηθηθώ. Μου είπαν να πάει η μητέρα στο ψυχίατρο βάρδιας.Είπα στη μητέρα της Τζωρτζίνας πως υπάρχει αυτό το ραντεβού στο ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος ήθελε να αποκλείσει το ψυχωσικό. Ήρθαν και μου είπαν γονείς τι είμαι αυτά τα πράγματα; Την ρωτούσαν εάν είναι τρελή. Δυστυχώς αυτό κόπηκε. Μου είπαν πως δεν επιθυμούν να υπάρξει άλλη επαφή με τον ψυχίατρο», είπε και η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε και έφυγε από την αίθουσα, χωρίς να αιτιολογήσει την αποχώρηση της.