Με κεριά και μαύρα μπαλόνια - Σπαρακτικές εικόνες από το μνημόσυνο που τελέστηκε σήμερα στα Τέμπη

Κάποιοι συγγενείς άφησαν πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια λόγω Πάσχα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Το μνημόσυνο εις μνήμην των 57 νεκρών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 9/4, με τις οικογένειες των θυμάτων να βρίσκονται σε ανείπωτο πένθος.

Οι συγγενείς βρέθηκαν στο σημείο κρατώντας μαύρα μπαλόνια, άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια και σημειώματα στις ράγες του τρένου ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον πόνο και τα δάκρυά τους, ξεσπώντας σε κλάματα.

Μπορεί να πέρασαν 40 ημέρες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, όμως τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμα. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγγενείς άφησαν πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια, αφού το φετινό Πάσχα, δε θα τους βρει με τους δικούς τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: «Μου είπε "Μπαμπά πονούσα, κρύωνα και φοβόμουνα"...» - Ραγίζει καρδιές η συνομιλία της 25χρονης Ανύσιας με τον πατέρα της αφού βγήκε από τη ΜΕΘ

Σπαρακτικές εικόνες από το μνημόσυνο στα Τέμπη

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία - Οι συγγενείς των θυμάτων μοίραζαν φυλλάδια με τα ονόματά τους

Μετά από πολλές απεργίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ξανά τα δρομολόγια του Intercity και η πρώτη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/4 στις 10:28. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Κατά τη διαδρομή, λοιπόν, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το τρένο πέρασε από τα Τέμπη, εκεί 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και η συγκίνηση μεγάλη. Μάλιστα, ο οδηγός, τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του δυστυχήματος, έκοψε ταχύτητα και κόρναρε ως συμβολική κίνηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης: «Φτιάχνω το μνήμα του παιδιού μου!» - Σπάραξε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας

Όλοι οι επιβάτες κοιτούσαν βουρκωμένοι έξω από τα παράθυρα το εικονοστάσι που έχει στηθεί εκεί για τους νεκρούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς αυτών μοίραζαν, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, φυλλάδια με τα ονόματα και τις ιστορίες των ανθρώπων που "έφυγαν" προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας.