Εικόνες που ανατριχιάζουν: Στόλισαν τον Επιτάφιο με 57 λευκά αγγελάκια για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Στην Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου,

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ / EUROKINISSI
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ / EUROKINISSI

Η τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 28/2 είναι από τα πιο σοβαρά δυστυχήματα με τα οποία ήρθε ποτέ αντιμέτωπη η χώρα και ο πόνος που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά και οι ίδιοι οι τραυματίες και οι υπόλοιποι επιβάτες που σώθηκαν, δεν θα ξεχαστεί (δείτε εδώ το θρήνο στα μάτια και το κλάμα του μηχανοδηγού στο νέο δρομολόγιο μετά το συμβάν).

Ωστόσο, ο κόσμος που είδε το δράμα αυτό να ξετυλίγεται μπροστά του, προσπαθεί με οποιαδήποτε πράξη να δείξει την στήριξή του σε αυτά τα πρόσωπα. Έτσι, την Μεγάλη Παρασκευή 14/4, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, εθελόντριες στόλισαν τον φετινό επιτάφιο και τον αφιέρωσαν στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ανατριχιάζουν οι εικόνες του Επιτάφιου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιομοδίου που αφιέρωσαν στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Πιο συγκεκριμένα, έγραψαν σε αυτόν "ΤΕΜΠΗ 28/2/2023", τον στόλισαν με λευκά λουλούδια και τοποθέτησαν γύρω γύρω 57 μικρά λευκά αγγελάκια με τα ονόματα των θυμάτων, αλλά και έναν μεγάλο άγγελο για τους αγνοούμενους.

Επιτάφιος για τα θύματα των Τεμπών

Επιτάφιος αγγελάκια Τέμπη

Επιτάφιος Τέμπη

Τι ώρα τελείται η ακολουθία του Επιταφίου και πότε ξεκινά η περιφορά

Το μεσημέρι της μεγάλης Μεγάλης Παρασκευής οι πιστοί παρακολουθούν την τελετή της Αποκαθήλωσης, μαζί με την αναπαράσταση της ταφής, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα.

Το armyvoice.gr συγκέντρωσε τις ώρες που βγαίνει ο επιτάφιος σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας! Σε κάθε πόλη και ενορία βγαίνει σε διαφορετικές ώρες, για το λόγο αυτό πρέπει να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις από την μητρόπολη ή τον δήμο.

Δείτε επίσης: Τι συμβολίζει η σημερινή ημέρα και τι απαγορεύεται ρητά

Ναύπλιο

21:15 Έναρξη Περιφοράς των Επιταφίων

Συνάντηση των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου και του Ναού της Παναγίας στην πλατεία Συντάγματος με την Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου στην πομπή της Ιεράς λιτάνευσης με πένθιμα εμβατήρια από το Ελληνικό και Ιταλικό ρεπερτόριο.

Παιδιά της πόλης δορυφορούν την περιφορά των Επιταφίων των ενοριών του Δήμου Ναυπλιέων.

Τολό

21:15 Παραλία Τολού

Κορυφώνεται με την Ακολουθία του Επιταφίου το βράδυ της Μ. Παρασκευής, το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό πραγματοποιείται με μοναδικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς, οι νέοι του χωριού συνοδεύουν τον Επιτάφιο μέσα στη θάλασσα με τη συνοδεία πλοιαρίων σε ιδιαίτερη κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Καβάλα

Ο Επιτάφιος Θρήνος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή της Περιφοράς του Επιταφίου εις το Κοιμητήριον της Καβάλας (ώρα 5) και ακολούθως θα χοροστατήση εις τον ι.Μητροπολιτικόν Ναόν Τιμ. Προδρόμου Καβάλας (ώρα 19:00).

  • Η Περιφορά του Επιταφίου (έξοδος 21:00) Εκ του Μητροπολιτικού Ναού διά των οδών Ελευθ. Βενιζέλου, Κόμβου Φαλήρου, Ερυθρού Σταυρού, Μητροπ. Χρυσοστόμου και Ελευθ. Βενιζέλου.
  • Η συνάντηση των Επιταφίων (ώρα 21:30) εις τον Δημοτικόν Κήπον Καβάλας εκ των Ενοριών Τιμίου Προδρόμου, Αγίου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου Καβάλας.
Τρίπολη

19:00 Ακολουθία του επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου

20:30 Περιφορά του Επιταφίου

20:45 στην πλ. Πετρινού θα ψαλλούν τα εγκώμια από τις χορωδίες του Ορφέα και της Τρίπολης Στο κατανυκτικό κλίμα θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης με πένθιμα εμβατήρια.

Άλιμος – Παναγιά Μυρτιδιώτισσα

19:00 Ακολουθία του Επιταφίου Θρηνου.

Ψάλλονται τα Εγκώμια.

21:00 Έξοδος και περιφορά του Επιταφίου.

Διαδρομή: Ιερός Ναός- Δήμητρας – Στυμφαλίας – Θέτιδος – Λητούς – Λ. Ιωνίας – Μυρτιδιωτίσσης – Λ. Κυθηρίων – Ιερός Ναός