Τέμπη: Εικόνες που ανατριχιάζουν - Στη φόρα βίντεο με τις κινήσεις και την αντίδραση του σταθμάρχη το βράδυ της σύγκρουσης 2 μήνες μετά

Η στιγμή που οι διασώστες φτάνουν στο σημείο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Η τραγωδία στα Τέμπη μπορεί να συνέβη αρκετούς μήνες πριν πλέον, ωστόσο τίποτα δεν έχει ξεχαστεί και ακόμη δεκάδες οικογένειες περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα, αλλά και για όσους τραυματίστηκαν ψυχικά και σωματικά. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, αναζητούνται ακόμη στοιχεία και ντοκουμέντα τα οποία βοηθούν στο να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους (δείτε εδώ το πόρισμα που βγήκε).

Την Δευτέρα 24/4, έτσι, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μερικά βίντεο τα οποία δείχνουν όλες της κινήσεις του σταθμάρχη εκείνο το μοιραίο βράδυ, ενώ υπάρχει και ένα ανατριχιαστικό ακόμη στιγμιότυπο από την άφιξη των διασωστών στο σημείο, το οποίο συγκλονίζει.

Ανατριχιάζουν τα βίντεο με τις κινήσεις του σταθμάρχη και η άφιξη των διασωστών στα Τέμπη

Στο πρώτο βίντεο παρουσιάζεται η άφιξη του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας και στο δεύτερο φαίνεται η άφιξη της αμαξοστοιχίας Intercity στον σταθμό, 5 λεπτά μετά τις 23:00 στις 28/2. Η στάση που έκανε διήρκησε 4 λεπτά ακριβώς, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα και η αποβίβαση μερικών επιβατών στην Λάρισα και την επιβίβαση πολλών από όσους που δεν κατάφεραν να βγουν ζωντανοί ή βίωσαν όλη αυτή τη φρίκη μπροστά τους.

Στο τρίτο βίντεο, φαίνονται οι αντιδράσεις του σταθμάρχη όταν έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων, λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, με τον ίδιο να βγαίνει από το γραφείο του και περπατά γρήγορα αμήχανος και γεμάτος ένταση.

Διαβάστε επίσης: «Διαλύθηκε η ζωή μου! Ήθελε παιδί και να παντρευτεί...» - Συγκλονίζει ο σύντροφος της Κλαούντια

Το βράδυ της 24ης Απριλίου στο Mega Stories μάλιστα, ένας πρώην σταθμάρχης ανέλυσε το σύστημα τηλεδιοίκησης και εξήγησε τα λάθη που συνέβησαν και πως αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν με το ήδη υπάρχον σύστημα, αλλά και με τις νέες τεχνολογίες.

«Όταν γινόταν η χάραξη από τον σταθμάρχη το φωτόσημο θα ήταν αυτόματα κόκκινο. Το τρένο που ερχόταν θα έπρεπε να σταματήσει εδώ ή εκεί. Δεν μπορούσε τα δύο τρένα να φτάσουν ποτέ μα ποτέ στη σύγκρουση», ανέφερε, ωστόσο τόνισε πως πάντα σε οποιοδήποτε σύστημα θα υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας.

«Με την καινούργια τεχνολογία δεν θα μπορούμε να έχουμε την τραγωδία στα Τέμπη. Ο φόβος πάντα υπάρχει αλλά όχι σε τέτοιο μέγεθος», δήλωσε σε άλλο σημείο.

Και εξήγησε: «Η εκπαίδευση ενός σταθμάρχη είναι επαρκής, είναι 8 μήνες. Ο έμπειρος σταθμάρχης θα ενημερώσει ότι ο υπάλληλος χρειάζεται παραπάνω χρόνο».