Τραγωδία Τέμπη: «Διαλύθηκε η ζωή μου! Ήθελε παιδί και να παντρευτεί...» - Συγκλονίζει ο σύντροφος της Κλαούντια

«Τις περισσότερες φορές είμαι στο κρεβάτι και απλά κλαίω»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Διαλύθηκε η ζωή μου! Ήθελε παιδί και να παντρευτεί...» - Συγκλονίζει ο σύντροφος της Κλαούντια

Η Κλαούντια ήταν ένα από τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Σκοτώθηκε στην σύγκρουση των δυο τρένων, ενώ ο σύντροφος της κατάφερε να βγει ζωντανός. Στην κηδεία της επικράτησε ασύλληπτος θρήνος και το παρών έδωσε και ο Ελληνικός στρατός.

Ο σύντροφος της λοιπόν, Βασίλης Νεθερίδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ALPHA και τα λόγια του ραγίζουν καρδιές.

Τα συγκινητικά λόγια του συντρόφου της Κλαούντια

«Δεν έχω σχέδια. Δεν έχω τίποτα. Απλά κάθομαι και περνάνε οι μέρες. Ούτε όρεξη έχω να δω κάποιον, ούτε να κάνω κάτι, ούτε να βγω από το σπίτι, ούτε τίποτα. Διαλύθηκαν όλα απλά» ανέφερε αρχικά.

«Θα περάσω την Ανάσταση και το Πάσχα μόνος απολύτως. Θα κλείσω και το κινητό σε λίγο και θα κάτσω εδώ σπίτι. Τι άλλο να κάνω αφού ούτως ή άλλως μου τα διέλυσαν όλα. Δεν έχω να γιορτάσω κάτι. Ούτε το κορίτσι μου αυτή τη στιγμή γιορτάζει κάτι, ούτε μπορεί να κάνει κάτι, όποτε θα της κάνω παρέα» είχε και συγκλονίζει.

«Σκεφτόμασταν εκεί σε αυτά τα τρία χρόνια που θα είχε βγει από την σχολή και θα είναι πλέον κανονικά, θα δουλεύει, σαν γιατρός, έτσι να ξεκινήσουμε έστω ένα παιδί, τον γάμο. Γιατί αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Ήθελε πως και πως. Και να παντρευτεί ήθελε. Ήθελε να ακούσει πως και πως την πρόταση γάμου, έστω να την ακούσει και ας μην γίνει πραγματικότητα δηλαδή με... εκκλησίες και τέτοια. Αλλά δεν την άκουσε…» εξομολογήθηκε συγκινημένος.

«Έχω φύγει από την Ελλάδα για λίγο καιρό. Ήρθα εδώ να τα βρω με τον εαυτό μου αλλά δεν βοηθάει καθόλου. Θεωρούσα πως θα ήταν καλύτερα αλλά δεν έχω φίλους εδώ να πω δυο κουβέντες και κλείνομαι πολύ μέσα μου. Αλλά από την μια σκέφτομαι υπερβολικά όσα έχουν γίνει και δεν κάνει καλό. Τις περισσότερες φορές είμαι στο κρεβάτι και απλά κλαίω» αποκάλυψε σχετικά με την ζωή του μετά το δυστύχημα.

Δείτε επίσης: Εικόνες που ανατριχιάζουν - Στόλισαν Επιτάφιο με 57 λευκά αγγελάκια για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία

Ενάμιση μήνας πέρασε από την ημέρα που συνέβη η μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και ο πόνος των οικογενειών των θυμάτων είναι αβάσταχτος. Οι Αρχές ακόμη ερευνούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουν να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους (δείτε εδώ τι θα υποστηρίξει ο επιθεωρητής για το δυστύχημα), ωστόσο ακόμη κι αν είναι δύσκολο, πρέπει ο κόσμος να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Έτσι, μετά από πολλές απεργίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ξανά τα δρομολόγια του Intercity και η πρώτη διαδρομή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/4 στις 10:28. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Κατά τη διαδρομή, λοιπόν, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, το τρένο πέρασε από τα Τέμπη, εκεί 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και η συγκίνηση μεγάλη. Μάλιστα, ο οδηγός, τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του δυστυχήματος, έκοψε ταχύτητα και κόρναρε ως συμβολική κίνηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας.

Όλοι οι επιβάτες κοιτούσαν βουρκωμένοι έξω από τα παράθυρα το εικονοστάσι που έχει στηθεί εκεί για τους νεκρούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς αυτών μοίραζαν, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, φυλλάδια με τα ονόματα και τις ιστορίες των ανθρώπων που "έφυγαν" προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας.