Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου και έδινε μάχη για τη ζωή

Διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφεία αρχείου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Φωτογραφεία αρχείου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ήταν 27 Απριλίου όταν ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, έπεσε από μπαλκόνι στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου, όταν υποχώρησαν σάπια κάγκελα και βρέθηκε στο κενό.

Από τότε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή του, καθώς η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρά. Μάλιστα, όπως γράφει το protothema.gr η γιατρού έλεγαν πως τον τελευταίο καιρό κρεμόταν από μια κλωστή.

Προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του άτυχου αντιδημάρχου διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ποινικής Δίωξης.

Δείτε επίσης: Πέθανε στο γηροκομείο ο αδερφός της Ρένας Βλαχοπούλου - "Έφυγε" κρατώντας στην αγκαλιά του μια οικογενειακή φωτογραφία

Tι ανέφερε ο δικηγόρος του μετά το θάνατό του

«Θεώρησα σκόπιμο να υποβάλω στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας σχετική μηνυτήρια αναφορά, ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του ατυχήματος, να εντοπιστούν οι εμφανείς, κατά την κρίση μου, πλημμέλειες και να προσωποποιηθούν οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν, σε όποιους ανήκουν», ανέφερε ο δικηγόρος φίλος του αντιδημάρχου Λάζαρου Λασκαρίδη στο Protothema.

Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Τριήμερο πένθος στην Καλλιθέα

Όπως ενημερώνει η δημοτική Αρχή κηρύσσεται τριήμερο πένθος στη μνήμη του.

«Ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος», ανακοίνωσε ο Δήμος μετά την γνωστοποίηση της τραγικής απώλειας.

Το μήνυμα του Δημάρχου

«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο. Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας. ​Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια».