Τραγωδία Άρτα: «Είναι σε καταστολή με φάρμακα, δεν μπορεί να...» - Τι απαντά ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα

«Είναι ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τραγωδία Άρτα: «Είναι σε καταστολή με φάρμακα, δεν μπορεί να...» - Τι απαντά ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα

Συγκλονισμένη και σοκαρισμένη είναι τις τελευταίες ώρες και συγκεκριμένα από το πρωί της Τρίτης 9/5 η Άρτα, με τον θάνατο ενός 5,5 μηνών βρέφους μέσα στο αυτοκίνητο, όταν συγκεκριμένα ο 37χρονος πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε στη δουλειά του (δείτε εδώ την αντίδραση της Ράνιας Τζίμα).

Ο πατέρας βρίσκεται σε καταστολή ενώ οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, αφού κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ η μητέρα βρίσκεται στο νοσοκομείο και φρουρείται αφού το πρωί ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή της.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 37χρονου πατέρα που ξέχασε στο αυτοκίνητο μωρό του

Το μεσημέρι της Τετάρτης 10/5, ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα Δημήτρης Λαμπράκης μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και τους ρεπόρτερ.

«Ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας, χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας του και του ιδίου. Την Παρασκευή είναι η ανάκριση, κατόπιν θα μπορέσουμε να πούμε οτιδήποτε θέλετε. Νοσηλεύεται, είναι σε καταστολή με φάρμακα, δεν μπορεί να μιλήσει.

Τίποτα περισσότερο. Η μητέρα είναι στο νοσοκομείο φρουρείται και είναι σε ασφαλή χέρια. Είναι ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Ο πατέρας μου είπε “Να μην τύχει σε κανέναν άνθρωπο” και ζητάει και θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο πατέρας ξεκίνησε από το σπίτι του να πάει το κοριτσάκι σε βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα πήγαινε στη δουλειά του. Όμως για κάποιο λόγο που ουδείς μπορεί να εξηγήσει, ο πατέρας ξέχασε ότι είχε το βρέφος στο πίσω κάθισμα και πήγε κατευθείαν στη δουλειά του.

Όταν ώρες μετά η μητέρα πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να πάρει το παιδί, οι υπεύθυνοι της είπαν πως το κοριτσάκι ουδέποτε πήγε στο σταθμό. Η μητέρα πήρε στο τηλέφωνο τον πατέρα του βρέφους για να δει τι ακριβώς έχει γίνει και γιατί δεν πήγε το παιδί στο σταθμό και τότε μόνον εκείνος συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει το κοριτσάκι στο αυτοκίνητο.

Αμέσως έτρεξε και το βρήκε δεμένο στο παιδικό καθισματάκι χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. Το μετέφερε στο νοσοκομείο της Αρτας όπου έφτασε και η μητέρα. Οι γιατροί που παρέλαβαν το βρέφος διαπίστωσαν σχεδόν αμέσως πως το κοριτσάκι είχε καταλήξει πολλή ώρα πριν και πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Όταν ανακοίνωσαν στους γονείς ότι το παιδί τους ήταν νεκρό, και οι δύο λιποθύμησαν με αποτέλεσμα οι γιατροί να τους οδηγήσουν στα εξωτερικά ιατρεία για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη, αλλά κυρίως για το πώς μπορεί ένας πατέρας να ξέχασε επί τόσες ώρες πως είχε στο αυτοκίνητο το παιδί του, διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Για τα αίτια του θανάτου του βρέφους διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή και μεταφέρθηκε στα Γιάννενα.

Μάλιστα, ο πατέρας προσπάθησε να κρεμαστεί ένα καλώδιο από τηλεόρασ για να βάλει τέλος στη ζωή του. Η απόπειρα του 37χρονου έγινε τη στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας ανακοίνωσαν στον ίδιο και την 27χρονη σύζυγό του ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο αγγελούδι που είχε μείνει κλεισμένο στο αυτοκίνητο του πατέρα του επί σχεδόν επτά ώρες, δεμένο στο παιδικό καθισματάκι του. Με την άμεση παρέμβαση των γιατρών, χορηγήθηκαν κατασταλτικά φάρμακα στον 37χρονο που νοσηλεύεται σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου.

Μάλιστα, φρουρείται από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, καθώς έχει συλληφθεί αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αν η κατάστασή του το επιτρέψει, θα οδηγηθεί κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σε κακή κατάσταση παραμένει στο νοσοκομείο και η 27χρονη σύζυγός του που υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό, ζητά συνεχώς να δει το μωρό της και οι γιατροί της χορηγούν ηρεμιστικά.