Καταστροφική σύνθλιψη του Titan - Η ανατριχιαστική στιγμή που η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ενημερώνει πως οι επιβαίνοντες είναι νεκροί

Ο υποναύαρχος πρόσθεσε ότι η ακτοφυλακή θέλει να «εκφράσει τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Καταστροφική σύνθλιψη του Titan - Η ανατριχιαστική στιγμή που η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ενημερώνει πως οι επιβαίνοντες είναι νεκροί

Τραγικός, τελικά, ο επίλογος των ερευνών όσον αφορά το υποβρύχιο Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, αφού όπως επιβεβαίωσε η αμερικανική ακτοφυλακή τα συντρίμμια που βρέθηκαν νωρίτερα ανήκουν στο υποβρύχιο.

«Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες», δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μόγκερ της αμερικανικής ακτοφυλακής, ο οποίος ηγείται των ερευνών για το Titan και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η αμερικανική ακτοφυλακή θα μπορέσει να εντοπίσει τις σορούς των θυμάτων.

Ο υποναύαρχος πρόσθεσε ότι η ακτοφυλακή θέλει να «εκφράσει τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων» ενώ τόνισε ότι τα υποβρύχια ρομπότ θα παραμείνουν στο σημείο για τη συλλογή πληροφοριών.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των θορύβων που εντοπίστηκαν κατά την αποστολή έρευνας και διάσωσης και της θέσης του στο βυθό. Είμαστε ευγνώμονες για την ταχεία κινητοποίηση ειδικών στην υποθαλάσσια έρευνα και διάσωση. Είμαστε επίσης απίστευτα ευγνώμονες για το πλήρες φάσμα της διεθνούς βοήθειας που παρασχέθηκε»

Βίντεο από την στιγμή που η ακτοφυλακή ανακοινώνει το μοιραίο τέλος του Titan

Ερωτηθείς αν το υποβρύχιο θα μπορούσε να έχει συγκρουστεί με τον Τιτανικό, ο Carl Hartsville του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole δήλωσε ότι το ναυάγιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον Τιτανικό. «Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού» τόνισε.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν:

  • ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας
  • ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ
  • ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ
  • ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.
TAGS