«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα! Η φωτιά είχε φτάσει έξω από το σπίτι μου» - Η σοκαριστική αποκάλυψη του δημοσιογράφου Βασίλη Γκούμα στον αέρα του STAR

« Έφυγα από το εκείνο το σημείο, αφού έδωσα και εγώ τον προσωπικό μου αγώνα ως κάτοικος της περιοχής»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα! Η φωτιά είχε φτάσει έξω από το σπίτι μου» - Η σοκαριστική αποκάλυψη του δημοσιογράφου Βασίλη Γκούμα στον αέρα του STAR

Συγκλονιστικές στιγμές περνούν αρκετές περιοχές της Ελλάδας, για ακόμα μια χρονιά. Η φωτιά από το μεσημέρι της Δευτέρας 17/7 καίει σπίτια και δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά της (δείτε εδώ σοκαριστικές φωτογραφίες). Την δική του μάχη για να σώσει το σπίτι του έδωσε μεταξύ άλλων και ο δημοσιογράφος του Star, Βασίλης Γκούμας.

Ο Βασίλης Γκούμας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εχθές και περιέγραψε όσα έζησε με την φωτιά που έφτασε κοντά στο σπίτι του, στην Ανάβυσσο.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Βασίλη Γκούμα

«Πιστεύω ότι είναι ασφαλές το σπίτι μου. Έφυγα από το εκείνο το σημείο, αφού έδωσα και εγώ τον προσωπικό μου αγώνα ως κάτοικος της περιοχής, προκειμένου να γλιτώσω το σπίτι μου και τα υπόλοιπα σπίτια. Δυστυχώς ένα σπίτι έχει τυλιχθεί στις φλόγες, δεν έχει απομείνει τίποτα στο εσωτερικό. Αυτό το σπίτι μάλιστα μαθαίνουμε ότι έχει καταστραφεί για δεύτερη φορά. Ο αέρας είναι αυτός που μεταφέρει τη φωτιά με τρομακτική ταχύτητα.

Στις 12 το πρωί βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω τη φωτιά και βλέπω ότι ήταν από την άλλη μεριά του βουνού. Ήταν τόσο δυνατός ο άνεμος που κατάλαβα ότι ήταν θέμα λεπτών προκειμένου η φωτιά να καβαλήσει το βουνό. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Στην επόμενη μισή ώρα, η φωτιά κάλυψε όλη την πλευρά του βουνού. Εξαπλώθηκε με τρομακτική ταχύτητα και ο φόβος όλων εδώ ήταν μην περάσει στην παραλία. Προσπάθησα να απομακρύνω τα αυτοκίνητα μπροστά από το σπίτι μου και μέχρι να πάμε στην παραλία και να γυρίσουμε η φωτιά είχε φτάσει έξω από το σπίτι»

Η επόμενη μέρα: Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής

Σε μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή της Λαυρεωτικής από τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά το μεσημέρι της Δευτέρας και επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λουκάς δηλώνοντας το πρωί της Τρίτης ότι έχουν κάει περισσότερα από 30.000 στρέμματα.

«Που σημαίνει η βορεινή πλευρά και η νότια πλευρά στο Πάνιο Όρος με πάρα πολλούς οικισμούς, αρχικά Πέτα και Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά Ανάβυσσος, Σαρωνίδα Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, Σάκκα και Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο»» είπε ο κ. Λουκάς στο ΟΡΕΝ.

Για τη μάχη που δόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας είπε ότι «καιγόταν η Φέριζα και η Σάκκα, το μέλημα μας ήταν να μην πάει η φωτιά στον δρυμό Καμάριζας-Σουνίου κάτι που τελικά καταφέραμε»