Πτώση canadair: Σήμερα (27/7) η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη - Που και τι ώρα

Το τελευταίο αντίο στον 27χρονο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πτώση canadair: Σήμερα (27/7) η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη - Που και τι ώρα

Όσο οι έρευνες της αστυνομίας, και των αρχών γενικότερα, συνεχίζονται ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση των δύο νεκρών πιλότων στην Κάρυστο μετά την πτώση του canadair τους κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, ανακοινώθηκε η ημερομηνία και η τοποθεσία της κηδείας του Περικλή Στεφανίδη, του 27χρονου νεαρού (δείτε εδώ πότε θα γίνει εκείνη του Χρήστου Μουλά).

Πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη, πιλότου του canadair στην Κάρυστο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, λοιπόν, ο Ανθυποσμηναγός, θα κηδευτεί σήμερα, Πέμπτη 27/7 στον τόπο καταγωγής του, που δεν είναι άλλο από το Κιλκίς. Εκεί θα βρεθεί και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Canadair Κάρυστος: Δυο τραγωδίες, στην ίδια περιοχή, τις ίδιες ημέρες

Η σπαρακτική ανάρτηση φίλης του

Τριήμερο πένθος για τον χαμό των δυο πιλότων του Canadair που έπεσε κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να σβήσει τις φωτιές στην Κάρυστο (δείτε εδώ το σοκαριστικό βίντεο). Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει πως δυο νέα παιδιά μέσα σε δευτερόλεπτα έχασαν την ζωή τους, ενώ πάλευαν να σώσουν άλλες τόσες.

Οι αναρτήσεις στα social media από φίλους, γνωστούς και συγγενείς των δυο αυτών παιδιών είναι σπαρακτικές. Μια φίλη του Περικλή Στεφανίδη, δε, στο «αντίο» της αποκάλυψε πως o 27χρονος το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει πιλότος και γι’ αυτό έδωσε μάλιστα δύο φορές Πανελλήνιες.

«Σε γνώρισα μόλις είχες πρωτομπει στην Ικάρων. Είχες περάσει με την 2η. Μπορούσες να μπεις σε όποια σχολή ήθελες σου είπα. Γιατί ξαναδωσες? Εγώ από μικρός Ίκαρος ήθελα να γίνω, μου απάντησες. Για το πρώτο σας σπίτι με τον Άγγελο και τον Θοδωρή, σας πήγα όλους μαζί να αγοράσετε τα έπιπλα σας. Σε πειράζαμε με την Νανά για τα προσωπικά σου κι εσύ γελούσες. Στην ορκωμοσία σου φιλοξένησα τους φίλους σου και σηκώσανε τον κόσμο την ώρα της τελετής από την υπερηφάνεια τους για εσένα. Πριν μερικούς μήνες σε είδα για τελευταία φορά και σε ρώτησα πως πάνε οι πτήσεις. Σβήνω φωτιές, μου απάντησες όλο καμάρι. Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας. Όλοι οι φίλοι σου μαζί, μια γροθιά, μια οικογένεια. Γιατί ήσουν το καλύτερο παιδί. Και τώρα έγινες ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Κρίμα τα νιάτα σου αγόρι μου. Και τα δικά σου και του κυβερνήτη σου. Αντίο Περικλή μου. Για όσους σε γνωρίζαμε, ήσουν ήρωας και πριν την σημερινή σου θυσία.»