Έφυγε από την ζωή ο γνωστός μόδιστρος, Κώστας Μαυρόπουλος

Σήμερα η κηδεία του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο γνωστός σχεδιαστής, που είχε ντύσει μεγάλες προσωπικότητες (από το ατελιέ του παρέλασε η ελίτ της Αθηναϊκής κοινωνίας και διεθνείς προσωπικότητες, όπως η Πατ Νίξον και η Μαρία Κάλλας), έφυγε από την ζωή και η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 24/8, στο στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με μια ανάρτηση που έγραφε χαρακτηριστικά: «Αποχαιρετάμε σήμερα από το Α Κοιμητήριο της Αθήνας έναν πολύ αγαπημένο φίλο και σπουδαίο σχεδιαστή υψηλής ραπτικής που διέπρεψε και στο εξωτερικό τον Κώστα Μαυρόπουλο, που μαζί με τον Ντινο Μαυρόπουλο ,που έφυγε πριν 2 χρόνια, άφησαν την σφραγίδα τους στον κόσμο της ελληνικής μόδας..Το λεύκωμα του που παρουσίασε πέρυσι τον Οκτώβρη περιγράφει την μεγάλη πορεία της ζωής του. Καλό ταξύδι αγαπημένε μας φίλε...»

Λίγα λόγια για τον Κώστα Μαυρόπουλο

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός μόδιστρος, Κώστας Μαυρόπουλος

Γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, ο Κώστας Μαυρόπουλος σπούδασε στο Παρίσι, στον γαλλικό οίκο Jean Desses. Η αλήθεια είναι πως ο πατέρας του Κώστα Μαυρόπουλου, Κίμωνας, ώθησε το γιο του να γίνει ναυτικός. Γράφτηκε στη Σχολή Εμποροπλοίαρχων Σπετσών, αλλά έμελλε να τον κερδίσει άλλη τέχνη.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε πρώην νικητής της Eurovision

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός μόδιστρος, Κώστας Μαυρόπουλος

Η πρώτη κολεξιόν που μαζί με τον αδερφό του, Ντίνο παρουσιάζουν τον Οκτώβριο του 1956 στη Μεγάλη Βρετάνια τους καθιερώνει ως δυο μεγάλους μετρ της ελληνικής μόδας. Ο οίκος «Μαυρόπουλος» που διηύθυνε για πάνω από 50 χρόνια έγινε ένας από τους γνωστότερους ελληνικούς οίκους μόδας τον 20ο αιώνα, καθώς απέκτησε και δυναμικό αποτύπωμα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.