Πέθανε πρώην νικητής της Eurovision

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Πέθανε πρώην νικητής της Eurovision

Ήταν η τελευταία νίκη της Ιταλίας στην Eurovision για 31 ολόκληρα χρόνια, πριν οι Måneskin φέρουν ξανά το τρόπαιο επί ιταλικού εδάφους το 2021 και πριν λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον Ιταλό τραγουδιστή, Toto Cutugno, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα του.

Το 1990, ο Toto Cutungo, κατάφερε να κερδίσει τον μουσικό διαγωνισμό με το τραγούδι «Insieme: 1992», χαρίζοντας χαμόγελα στην χώρα του. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Faceboοκ θέλησε να πει το δικό της αντίο στον σπουδαίο ερμηνευτή.

Δείτε επίσης: «Δεν πρόλαβα να σε αποχαιρετήσω...» - Θρήνος για την Κέλλυ Κελεκίδου

«Αντίο στον Toto Cutugno, έναν αληθινό Ιταλό», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πέθανε πρώην νικητής της Eurovision

Λίγα λόγια για τον νικητή της Eurovision το 1992

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1943 κι έγινε ευρέως γνωστός διεθνώς με την επιτυχία του, «L’Italiano», που κυκλοφόρησε στο ομότιτλο άλμπουμ του το 1983.

Έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές στην Ιταλία και σύμβολο της ιταλικής μελωδίας στο εξωτερικό», καθώς και «ένας από τους πιο δημοφιλείς Ιταλούς ερμηνευτές σε παγκόσμια κλίμακα», «ένας από τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς τραγουδοποιούς όλων των εποχών», με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δίσκους.