Οι 10 πιο επικίνδυνες παραλίες: Σημειώθηκαν 761 απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία

60 από αυτές ήταν θανατηφόρες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Αυτή την εποχή του χρόνου, οι ειδήσεις που σχετίζονται με τους καρχαρίες απασχολούν όλο και περισσότερο κόσμο. Η Νέα Υόρκη αυξάνει τις περιπολίες μετά από πέντε επιθέσεις σε δύο ημέρες. Ένα κοπάδι τουλάχιστον 50 καρχαριών κινηματογραφείται στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ. Ναυτικοί εντοπίζουν έναν καρχαρία να κολυμπά κοντά σε μια πολυσύχναστη ακτή της Φλόριντα.

Παρά την επιβλητική τους γοητεία με αυτά τα μεγαλοπρεπή θηρία του ωκεανού, έχουν μηδαμινές πιθανότητες να επιτεθούν σε άνθρωπο: περισσότερα από ένα στα τέσσερα εκατομμύρια, σύμφωνα με το International Shark Attack File (ISAF), τον κόσμο την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων όλων των γνωστών επιθέσεων καρχαριών.

Η 35η επίσημη Εβδομάδα του Καρχαρία λαμβάνει χώρα από τις 23 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου στο Discovery Channel και στοχεύει να αυξήσει τη συζήτηση και την εκπαίδευση σχετικά με αυτά τα αρχαία θαλάσσια αρπακτικά που είναι το κλειδί για την υγεία του ωκεανού.

Υπήρχαν μόλις 57 επιβεβαιωμένες απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία πέρυσι, σε έναν παγκόσμιο πληθυσμό 8 δισεκατομμυρίων, πέντε από τις οποίες ήταν θανατηφόρες. Ωστόσο, ορισμένα μέρη σε όλο τον κόσμο έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά επιθέσεων καρχαρία από άλλα, με τους αριθμούς να αυξάνονται με τα χρόνια που περνούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις τοποθεσίες παγκοσμίως με τα υψηλότερα ποσοστά επιθέσεων καρχαριών μεταξύ 2012 και 2021 και τους λόγους που έχουν γίνει hot spots.

Διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr