Η Άννα Μενενάκου μας ξεναγεί στο πανέμορφο σπίτι της στον Λυκαβηττό!

Η Άννα Μενενάκου μας ξεναγεί στο πανέμορφο σπίτι της στον Λυκαβηττό!
Από την Αργυρούπολη στην Άνω Γλυφάδα και από το Κουκάκι στον Λυκαβηττό όπου μένει τα τελευταία δύο χρόνια, η ηθοποιός μπορεί να μην έχει προλάβει να φτιάξει το σπίτι της όπως θα ήθελε, αλλά έχει να θυμάται στιγμές εκεί μέσα από τα πιο ωραία επαγγελματικά της βήματα. Η Άννα Μενενάκου μας ξεναγεί στον χώρο της, μας εξομολογείται γιατί το ανοίγει σπάνια, ποιος είναι ο μεγαλύτερος της φόβος και μας αποκαλύπτει τη μοναδική φορά που συγκατοίκησε...

Πώς σου δημιουργήθηκε η ανάγκη να φύγεις από την οικογενειακή «ασφάλεια» στα 19 σου χρόνια και να μείνεις μόνη;
Είναι φιλοσοφία της οικογένειάς μου ότι όταν ενηλικιωνόμαστε καλό είναι ο καθένας από εμάς να έχει τον δικό του χώρο, να πατάει στα πόδια του και να αντεπεξέρχεται στη ζωή του σαν ενεργός πολίτης. Αρχικά έφυγε ο αδελφός μου, μετά η μαμά μου θα μετακόμιζε κι αυτή στην Κρήτη, έτσι κι εγώ με το που τελείωσα τη Δραματική Σχολή ήμουν έτοιμη να βρω το δικό μου σπίτι.

Ήταν εύκολα τα πράγματα ή αντιμετώπισες δυσκολίες;
Ήταν εύκολο γιατί δεν είχα θέματα ούτε με τον φόβο ούτε με τις συνήθειες. Ίσα-ίσα που μου άρεσε να έχω τον δικό μου χώρο και γι’ αυτό έψαχνα πολύ καιρό να βρω το σπίτι όπως το θέλω και να νιώθω ασφαλής, σίγουρη και ήρεμη. Όσον αφορά το οικονομικά είμαι όπως κάθε μέσος άνθρωπος: Κάποιες φορές καλά και κάποιες άλλες πιο ζόρικα.

Τι είναι αυτό που θέλεις να έχει το σπίτι σου;
Σίγουρα να είναι από τον τρίτο όροφο και πάνω, λόγω δικού μου φόβου ότι κάποιος μπορεί να μπει πολύ εύκολα στο σπίτι μου. Δεν το θέλω με τίποτα αυτό και, ευτυχώς, δεν μου έχει τύχει σε κανένα σπίτι. Βλέπω διάφορες ωραίες μονοκατοικίες και νεοκλασικά, μου αρέσουν τόσο πολύ αλλά δεν θα ’θελα να μένω εγώ μέσα. Αισθάνομαι εκτεθειμένη. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξω την ενέργειά του, να είναι ευάερο και ευήλιο. Πιστεύω ότι η ενέργεια ενός σπιτιού είναι πολύ σημαντική.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο;
Εκεί που έχω το γραφείο και τις βιβλιοθήκες μου. Είναι ένας χώρος που αγαπάω πάρα πολύ. Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θέλω αλλά είναι μια χαρά, έχει και τους αποθηκευτικούς χώρους, δεν έχω παράπονο.

Το σπίτι για σένα είναι το ησυχαστήριό σου ή και σημείο συνάντησης με φίλους;
Είναι ιερός χώρος, δεν το συζητώ αυτό! Δέχομαι συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά δεν είμαι από αυτούς που το ανοίγουν για να κάνουμε πάρτι. Όμως, το σπίτι μου είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε χρειαστεί καταφύγιο, στέγη, φροντίδα. Κάποιος μπορεί να έχει ανάγκη να μείνει γιατί είναι σε δύσκολη θέση ή οτιδήποτε άλλο.

Τι αναμνήσεις έχεις από αυτό το σπίτι;
Σ’ αυτό έχω βιώσει τα πιο καλά μου χρόνια επαγγελματικά και αυτές είναι οι αναμνήσεις μου. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω ζήσει πάρα πολύ το σπίτι αυτό και να το χαρώ. Πάντως, μετά τη δουλειά μου ήταν εκεί για την ξεκούραση και την επαναφόρτισή μου.

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί, Τετάρτη 18/01, μόνο με 1,5€

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Έγκυος η Έλενα Παπαρίζου; Οι εμφανίσεις που πυροδότησαν τις φήμες…

Αποκλειστικό! Έτοιμος να κάνει αλλαγή φύλου γνωστός Έλληνας τραγουδιστής! Η σχέση με τον Σεΐχη, τα χρήματα και η επέμβαση που θα του αλλάξει την ζωή!

Το άλλο πρόσωπο της Καλομοίρας! Ποζάρει με ζαρτιέρες και μας δείχνει την πιο…θηλυκή της πλευρά!