Time for Brunch: Pancakes! Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Time for Brunch: Pancakes! Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Όχι πες μου. Πόσες φορές δεν τα έχεις λιγουρευτεί;

Πόσες φορές όταν σκέφτεσαι ένα γεμάτο, απολαυστικό πρωινό δεν περνάνε αυτά τα pancakes από το μυαλό σου; E, τώρα φτιάξ’ τα στο σπίτι σου, στην όμορφη σου την κουζίνα και νιώσε το θαυμασμό και την αγάπη της οικογένειας σύσσωμης! Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Ώρα για γλυκό: Παγωτό με γιαούρτι μέλι και καρύδια από Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Mama Knows - Θέμις Καρδιόλακα
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml. γάλα
1 αβγό
1 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Δείτε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα; Μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσάμικο!

Διαδικασία
Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Χτυπάτε σε άλλο μπολ το αβγό με το γάλα και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Ρίχνετε το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφετε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Προσθέτετε 1 1/2 κουτ. σούπας από το μίγμα και το απλώνετε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι.

Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζετε και το ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.

Σερβίρετε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

Πηγή: Olivemagazine.gr