Ώρα για γλυκό: Παγωτό με γιαούρτι μέλι και καρύδια από Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Ώρα για γλυκό: Παγωτό με γιαούρτι μέλι και καρύδια από Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Το γιαούρτι με μέλι και καρύδια είναι ένας αχτύπητος συνδυασμός που θα δικαιώσει την επιλογή σας να τον δοκιμάσετε και στην παγωμένη του εκδοχή.

Μερίδες:7-8 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Τέλειο! Συνταγή για μπάρες με βρώμη και ξηρούς καρπούς!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Δημήτρης Σκαρμούτσος
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
250ml κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 καψουλάκι βανίλια
4 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
5 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο

Δείτε ακόμη: Συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Διαδικασία
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα.

Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν σε αυτό.

Δείτε ακόμη: Γεμιστές πιπεριές: Η top καλοκαιρινή συνταγή!

Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το βάζετε να παγώσει. Εάν δεν έχετε, απλώς ρίχνετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο. Μετά από 1 ώρα, το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε για να μην πιάσει πάγο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια δυο φορές ακόμη, ώστε να γίνει το παγωτό σας αφράτο. Το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και γαρνίρετε με σιρόπι της επιλογής σας.

Πηγή: Olivemagazine.gr