Το συγκλονιστικό τάμα στην Παναγιά της Τήνου της βασίλισσας του δημοτικού τραγουδιού μετά τη μάχη με τον καρκίνο!

Τάμα στη Μεγαλόχαρη της Τήνου από την Φιλώ Πυργάκη

Το συγκλονιστικό τάμα στην Παναγιά της Τήνου της βασίλισσας του δημοτικού τραγουδιού μετά τη μάχη με τον καρκίνο!

Τάμα στην Παναγιά της Τήνου έκανε η Φιλιώ Πυργάκη! Οπως εξομολογείται η σπουδαία τραγουδίστρια θα ανέβει γονυπετής τα σκαλιά της εκκλησίας στο κυκλαδίτικο νησί για όσες μέρες ζωής τής έχει χαρίσει η Μεγαλόχαρη!

"Παλεύω με τον καρκίνο εδώ και δέκα χρόνια. Η Παναγία με βοήθησε να ζήσω μέχρι τώρα. Και για κάθε μέρα που περνάει και ζω εγώ Τη μνημονεύω. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα η πίστη. Τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Τήνο για να εκπληρώσω το τάμα μου"... Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Διάσημοι Έλληνες που άφησαν τα φώτα της δημοσιότητας για το φως του Θεού!

...λέει στην εφημερίδα Espresso η βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού.

Ακούγεται κουρασμένη, αλλά αισιόδοξη. Οι εμφανίσεις της και αυτό το καλοκαίρι σε διάφορα πανηγύρια ανά την Ελλάδα προκαλούν... σεισμό. Οχι μόνο για τη σπουδαία φωνή της, που αντέχει αναλλοίωτη στον χρόνο, αλλά και για τη γενναιότητα που έχει επιδείξει μέχρι τώρα στον γολγοθά που ανεβαίνει. Αλλωστε, έχει μείνει στη συνείδηση του λαού ως η κορυφαία της δημοτικής παράδοσής μας, με περισσότερα από 55 χρόνια καριέρας, με δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και εμφανίσεις σε κάθε γωνιά της Γης, όπου υπάρχει Ελληνισμός.

Δείτε ακόμη: Το θαύμα της Παναγίας στην οικογένεια Αγγελίδη! Ο Κωνσταντίνος σηκώθηκε και...

«Δεν το βάζω κάτω»

Είναι, όπως λέει και η ίδια στην Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο , από τα παλιά γερά «σκαριά», που δεν το βάζουν εύκολα κάτω. «Το παλεύω, όπως σας έχω ξαναπεί, και θα το παλέψω μέχρι τέλους. Δεν το βάζω κάτω και δεν πτοούμαι. Κάνω συνεχώς εξετάσεις και η πορεία μου είναι καλή. Απλώς, τα πόδια μου δεν με κρατάνε πολύ» μας εκμυστηρεύεται τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη που είχε κάνει στην «Espresso» για την περιπέτεια της υγείας της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο Πανελλήνιο.

Ηταν τον περασμένο Μάιο, όταν η Φιλιώ Πυργάκη -σε μια εξομολόγηση ψυχής- συγκλόνισε με την ειλικρίνειά της για τον αγώνα που δίνει. «Οχι, δεν την κρύβω την αρρώστια μου. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα μέσα από τη συνέντευξη αυτή σε όσους νοσούν από καρκίνο: να μην το βάλουν κάτω, να παλέψουν και να έχουν αισιοδοξία. Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολέμησα, τον πολεμάω και θα τον πολεμήσω. Και θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα σε όλους τους καρκινοπαθείς: να μην το βάλει κανένας κάτω. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι, και να χαμογελάμε» είχε πει τότε.

Δείτε ακόμη:Με χάρη της Παναγίας στην αγκαλιά των δικών τους τα ξημερώματα μετά από 167 μέρες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί! (βίντεο)

Σήμερα η μεγάλη ερμηνεύτρια επανέρχεται, δίνοντας εκ νέου μαθήματα ήθους και πίστης παραμονή της μεγάλης γιορτής του χριστιανισμού, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Καθημερινά προσεύχεται και μέσα στο δωμάτιό της, ενώ ανάβει το καντήλι μέρα και νύχτα κάτω από την εικόνα της Παναγιάς. Αυτή θεωρεί σύμμαχό της.

«Το τάμα μου στην Παναγιά έχω αποφασίσει να το εκπληρώσω τον Σεπτέμβριο, τότε θα κάνω το ταξίδι μου στην Τήνο. Θέλω να πάω, να σκύψω μπροστά από την εικόνα της Παναγίας και να την ευχαριστήσω για τη ζωή που μου έχει χαρίσει και για τη δύναμη που μου δίνει καθημερινά απέναντι σε αυτή την αρρώστια» αναφέρει συγκινημένη από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.