Σοκ στη Μύκονο! Πέθανε ο κοσμηματοπώλης των Ελλήνων celebrities Σάκης Πάστρας! Πώς εμπλέκεται στο κύκλωμα των Ρομά;

Θρίλερ με την υπόθεση!

Σοκ στη Μύκονο! Πέθανε ο κοσμηματοπώλης των Ελλήνων celebrities Σάκης Πάστρας! Πώς εμπλέκεται στο κύκλωμα των Ρομά;

Έφυγε από τη ζωή από πνευμονικό οίδημα τις πρώτες πρωινές ώρες ο επιχειρηματίας Σάκης Πάστρας, ενώ παραθέριζε στη Μύκονο. Ήταν πεθερός του Ζαννή Φραντζέσκου (έχει παντρευτεί την κόρη του Βερόνικα), ιδιοκτήτη του Nammos στη Μύκονο.

Θυμίζουμε ότι μετά από ανώνυμη καταγγελία για εμπλοκή του στο κύκλωμα των Ρομά που ξάφριζε σπίτια, οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλάβει τον γνωστό κοσμηματοπώλη των Βορείων προαστίων. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό: Το Nomads αντιγραφή 100% του Survivor! Γιατί το παιχνίδι μπορεί να μην ξεκινήσει ποτέ...

Ο Σάκης Πάστρας υπήρξε κολλητός φίλος του εμπλεκόμενου στο εν λόγω κύκλωμα, Αλέξανδρου Αγγλούπα και αν και το όνομα του δεν είχε αρχικά συμπεριληφθεί στην δικογραφία, η ανώνυμη καταγγελία τον εμφάνιζε ως παραλήπτη ρολογιών και κοσμημάτων που έπαιρνε ο τελευταίος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος.

Σε έρευνα στο σπίτι του Πάστρα είχαν βρεθεί ακριβά ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια κ.ο.κ., για τα οποία ο αποθανών είχε δηλώσει πως δεν είχε «εύκαιρα» τα παραστατικά. Επίσης εντοπίστηκε να κατέχει και μια καραμπίνα, για την οποία δεν είχε την απαραίτητη άδεια και ως εκ τούτου συνελήφθη.

Δείτε ακόμη: Συγκινεί η Νόρα Βαλσάμη: Η αποκάλυψη για τη Λάσκαρη και η φιλία με την Αλίκη!

Το κύκλωμα των Ρομά

Νέα πρόσωπα είχαν μπει στο «κάδρο» των δικαστικών και των αστυνομικών Αρχών για την υπόθεση της συμμορίας των «Gipsy Kings» με αδυναμία στις διαρρήξεις πολυτελών κατοικιών επωνύμων. Μετά την εντολή των ανακριτών Διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα για νέες έρευνες σε σπίτια και τραπεζικές θυρίδες, υπολογιζόταν ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων, κοσμημάτων και χρηματικών ποσών, υπερέβαινε τα 5.000.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές Αρχές είχαν εντοπίσει πλήθος κοσμημάτων, μετρητών, χρυσών λιρών, αλλά και όπλα στις έρευνες σε συνολικά 10 σπίτια, αλλά και σε επτά τραπεζικές θυρίδες. Μόνο η αξία των κοσμημάτων που κατασχέθηκαν, ανερχόταν σε 1.000.000 ευρώ!

Μεταξύ άλλων είχαν βρεθεί 700 χρυσές λίρες, δεκάδες πολυτελή ρολόγια, μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με τρεις γεμιστήρες και φυσίγγια. Τα μέλη της σπείρας φέρεται ότι μετέτρεπαν τα κλοπιμαία σε πλάκες χρυσού, τις οποίες εξήγαν σε Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία. Από τον νέο κύκλο ερευνών είχαν εξιχνιαστεί επιπλέον 33 περιπτώσεις κλοπών.

Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας βρισκόταν σύμφωνα με πληροφορίες και ο Πέτρος Κωστόπουλος, το σπίτι του οποίου είχε παραβιαστεί, ενώ τα μέλη της συμμορίας φέρεται ότι είχαν διαπράξει και τη ληστεία στην υπεραγορά κρέατος Ανδριόπουλος στο Περιστέρι με λεία 1.500.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ληστείας, έπειτα από συμπλοκή, είχε πέσει νεκρός ένας ληστής. Σημειώνεται ότι οι «Gipsy Kings» δρούσαν σε Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Νέα Χαλκηδόνα, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη και Ελευσίνα.

Δείτε ακόμη: Σφαγή στο Epsilon: Καλημέρης και Μαραγκουδάκη δεν θα φάνε μελομακάρονα στο κανάλι! Τι συμβαίνει....

Η απόφαση των διωκτικών αρχών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει εναντίον του Σάκη Πάστρα ποινική δίωξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άγγελο Πάρσαλη, μόνο για ένα όπλο του πατέρα του (πλημμέλημα), το οποίο κατείχε από το έτος 1970.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των Ρομά, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν είχε προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών, αλλά διαβίβασε όλον το φάκελο με τα στοιχεία στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, προκειμένου εκείνοι να αποφάσιζαν αν προέκυπταν ή όχι σε βάρος του ενδείξεις για άλλες – και για ποιες – αξιόποινες πράξεις.