Ο Εντ Κινγκ, πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, εκ των δημιουργών του κομματιού Sweet Home Alabama, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, όπως ανακοίνωσαν στην σελίδα του στο Facebook.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Εντ Κινγκ, που πέθανε στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Αυγούστου 2018. Ευχαριστούμε τους πολλούς φίλους και φαν για την αγάπη τους και στην στήριξή τους κατά την διάρκεια της ζωής και της καριέρας του Εντ». Διαβάστε παρακάτω…

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό: Το Nomads αντιγραφή 100% του Survivor! Γιατί το παιχνίδι μπορεί να μην ξεκινήσει ποτέ…

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, ο πιονιέρος αυτό του ροκ του αμερικανικού Νότου έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων.

Δείτε ακόμη: Σφαγή στο Epsilon: Καλημέρης και Μαραγκουδάκη δεν θα φάνε μελομακάρονα στο κανάλι! Τι συμβαίνει….

Ο κιθαρίστας Γκάρι Ρόσινγκτον, ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος αποχαιρέτισε τον φίλο του στο Twitter: «Ο Εντ ήταν αδελφός μας και μεγάλος στιχουργός και κιθαρίστας. Ξέρω ότι θα συναντηθεί με τους υπόλοιπους στον παράδεισο του Rock and Roll».

Ο Εντ Κινγκ έπαιξε για τρία χρόνια στο συγκρότημα, και συμμετείχε σε τρία άλμπουμ και αλλά μετά αποχώρησε λόγω διαφωνιών με τον τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1977 μετά από αεροπορικό δυστύχημα στο Μισισίπι, στο οποίο σκοτώθηκαν τρία μέλη του, ανάμεσά τους και ο Βαν Ζαντ.

Δείτε ακόμη: Σοκ στη Μύκονο! Πέθανε ο κοσμηματοπώλης των Ελλήνων celebrities Σάκης Πάστρας! Πώς εμπλέκεται στο κύκλωμα των Ρομά;

Στην συνέχεια, δέκα χρόνια αργότερα, ανασυγκροτήθηκε, με τον Εντ Κινγκ και ο αδελφό του Βαν Ζαντ Τζόνι στο μικρόφωνο.

Ο Εντ Κινγκ αποχώρησε οριστικά εννέα χρόνια μετά, εξαιτίας σειράς προβλημάτων υγείας.

Είναι ο ένας από τους δημιουργούς του πασίγνωστου Sweet Home Alabama, στο άλμπουμ Second Helping (1974) και είναι αυτός που φωνάζει «1-2-3» στην αρχή του κομματιού.

athensmagazine.gr