Γιάννης Μακρής: Ραγδαίες εξελίξεις στην δολοφονία του! Το καρτέλ κοκαΐνης και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ!

Έσκασε τώρα!

Γιάννης Μακρής: Ραγδαίες εξελίξεις στην δολοφονία του! Το καρτέλ κοκαΐνης και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ!

Τα στοιχεία για την εξάρθρωση του διεθνούς καρτέλ κοκαΐνης που είχε παρακλάδι και στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Για το διεθνές καρτέλ έχουν γίνει επτά συλλήψεις στο Εκουαδόρ και τρεις στην Ελλάδα. Διαβάστε παρακάτω...

Η ιστορία έχει ως εξής:

Δείτε ακόμη: Χρηστίδου - Μαραντίνης: Τρυφερές οικογενειακές στιγμές σε έξοδο στα Βόρεια Προάστια!

Οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα φέρονται να είχαν χρηματοδοτήσει τη μεταφορά 382 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, το οποίο θα μεταφερόταν με ιστιοφόρο στην Αυστραλία.

Ωστόσο, ύστερα από σήμα από τις αυστραλιανές αρχές και σε συνεργασία με την DEA και άλλες τοπικές αστυνομίες το κύκλωμα εξαρθρώθηκε.

Στην Ελλάδα έγιναν τρεις συλλήψεις: Πέρασαν χειροπέδες σε έναν 41χρονο ιδιοκτήτη καφετέριας στα Νότια Προάστια, ο οποίος είναι γιος πασίγνωστης τηλεοπτικής αστρολόγου, σε έναν 63χρονο ιδιοκτήτη μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Νότια Προάστια και έναν 42χρονο Αλβανικής καταγωγής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τρεις προαναφερθέντες να είναι η βιτρίνα του πραγματικού χρηματοδότη καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να καταλάβει πώς οι τρεις συγκεκριμένοι διέθεσαν 1,5 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουν την εν λόγω μεταφορά.

Επίσης, εξετάζεται ενδεχομένη επαφή των συλληφθέντων με τον δολοφονηθέντα Γιάννη Μακρή, εξαιτίας της μεταφοράς, της πρόθεσης μεταφοράς δηλαδή αφού το φορτίο δεν έφτασε ποτέ, στην Αυστραλία.

Δείτε ακόμη: Βασιλική Μιλλούση: Είναι τελικά έγκυος ή όχι; Ποια είναι η αλήθεια;

Το καρτέλ ήθελε να πωλήσει την κοκκαΐνη στην Αυστραλία καθώς εκεί η τιμή του κιλού κυμαίνεται από 80.000 με 100.000 δολάρια ενώ στην Ελλάδα 40.000 δολάρια με 50.000 δολάρια.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ένας από τους συλληφθέντες στο Εκουαδόρ είναι αδελφός του Αλβανού που συνελήφθη στην Ελλάδα και θεωρείται ότι είναι ο ενδιάμεσος κρίκος.

Δείτε ακόμη: Πάνος Βλάχος: Αποκαλύπτει τον λόγο που τον έκανε να φύγει για Αμερική!

Ο ιδιοκτήτης της καφετέρειας και γιος της Αστρολογου είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα οικονομικής φύσης, ενώ ο Αλβανός στην Ιταλία για κύκλωμα μεταφοράς 2,5 κιλών χασίς.

Το ιστιοφόρο με το οποίο επιχειρήθηκε η μεταφορά ονομάζεται Sunset και είχε μετασκευαστεί πλήρως προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε πιθανό σημείο, τα καθίσματα, οι δεξαμενές νερού και οτιδήποτε άλλο, για να μεταφερθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσότητα ναρκωτικών.

iefimerida.gr