Γιώργος Κωνσταντίνου: Στηρίζει ή αδειάζει την Κατερίνα Γερονικολού ως "Λίζα Πετροβασίλη"; Τι λέει για την... κατακραυγή;

Αποκλειστική συνέντευξη στο Youweekly.gr!

Γιώργος Κωνσταντίνου: Στηρίζει ή αδειάζει την Κατερίνα Γερονικολού ως

Μπορεί ένα προφιτερόλ να σου αλλάξει τη ζωή;

Πριν απαντήσετε «όχι», ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει σίγουρα αντίθετη άποψη, αφού παραγγέλνοντάς το έκλεψε την παράσταση και έγινε πρωταγωνιστής. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Εύη Ιωαννίδου: "Διαψεύδω την Κατερίνα Καινούργιου που είπε ότι..." - Η πιο ανατρεπτική συνέντευξη και φωτογράφηση της πρώην παίκτριας του GNTM!

Επιστρέφοντας στον φυσικό του χώρο, στο θέατρο Broadway, όπου μεγαλούργησε, στα 84 του συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη για την παράσταση «Η νεράιδα και το παλικάρι».

Ο ηθοποιός πήγε και παρακολούθησε και την παράσταση "Χτυποκάρδια στο θρανίο" στο οποίο πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Γερονικολού.

Πως του φάνηκε η όμορφη Κατερίνα στο ρόλο που είχε παίξει η Αλίκη Βουγιουκλάκη; Την στηρίζει ή όχι;

Δείτε ακόμη: "Απατεώνες δεν μπορούν να ελέγξουν... απατεώνες!" (βίντεο)

Βρισκόμαστε ξανά στο θέατρο Broadway για την παράσταση «Η νεράιδα και το παλικάρι»...

Σε αυτό το σημείο γίνεται μία σύγχυση. Λένε «πάτε να κάνετε τη Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ» ενώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Εμείς παίρνουμε ένα έργο, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται μόνο από δύο ανθρώπους. Λένε «γιατί να παίξει η Μαρία Κορινθίου την Αλίκη και γιατί να γίνει ξανθιά». Αν ήταν μελαχρινή η νεράιδα θα σκοτείνιαζε, γι’ αυτό έγινε η επιλογή, όχι για να μιμηθούμε κανέναν. Ούτε εγώ θέλω να μιμηθώ τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, ούτε ο Παναγιώτης Πετράκης κάνει τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Έτσι γίνεται και σε άλλα έργα που έχει παίξει η Αλίκη, που έχουν «πυροβοληθεί» πολλές φορές και δεν βλέπω τον λόγο.

Δείτε ακόμη: Μαίρη Λίντα: Ανατριχιαστικό! Ακούστε την να τραγουδάει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών... (βίντεο)

Πώς βλέπετε την επάνοδο των ελληνικών έργων στο θέατρο;

Αυτό είναι μία μόδα που περνάει. Όλα αυτά είναι θεατρικά έργα τα οποία κατά καιρούς παίζονται και πιστεύω ότι είναι πολύ έξυπνο το σκεπτικό του Γιώργου Βάλαρη. Ο κόσμος τα έχει αγαπήσει, κάθε φορά που παίζονται τα ξαναβλέπει, είναι μία καλή σκέψη ότι μπορούμε να τα παίζουμε στο θέατρο, γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η προσέλευση. Όταν πήγατε στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» πώς είδατε τον ηθοποιό που έπαιζε τον ρόλο σας;
Το παιδί αυτό έπαιξε εντελώς διαφορετικά, με άλλου είδους σκηνοθεσία και με άλλου είδους χαρακτήρα, προς τιμήν του. Δεν τόλμησαν να κάνουν μία μίμηση, καλά έκανε τόσο εκείνος όσο και ο σκηνοθέτης Λάκης Λαζόπουλος. Όταν είδα τα «Χτυποκάρδια» δεν είχαν μιμηθεί κάποιον οι ηθοποιοί.

Δείτε ακόμη: Ελεονώρα Μελέτη: Οι αποψινοί της καλεσμένοι που θα σαρώσουν σε τηλεθέαση!

Η Κατερίνα Γερονικολού νομίζω ότι έφερνε λίγο στον τρόπο της Αλίκης...

Ναι, αλλά η Κατερίνα έχει την ιδιομορφία του χαρακτήρα της Αλίκης, φαίνεται ότι την προσέγγισε πιο πολύ σε αυτό το κομμάτι. Μία νότα να φύγει από τον ηθοποιό λες «αυτό το έκανε και η Βουγιουκλάκη» και γίνεται όλη αυτή η ιστορία με την κατακραυγή.

Σας άρεσε όταν είδατε τον εαυτό σας;

Ήταν ένα διαφορετικό παίξιμο, δεν μπορώ να το κρίνω. Ήταν ένα ταλαντούχο παιδί, όπως φαίνεται, αλλά ήταν εντελώς έξω απ’ αυτό που έκανα εγώ.