Έκτακτο! Πουλήθηκε ο Alpha!

Ραγδαίες εξελίξεις!

Έκτακτο! Πουλήθηκε ο Alpha!

Στην τελική ευθεία οδεύει η εξαγορά του ALPHA από την Sheila Enterpises θυγατρική εταιρεία της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με το Documento, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεδρίασε και αποφάσισε «σύμφωνα με τα άρθρα 6 του Ν. 3959/2011 και 3 του Ν.3592/2007, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιριών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ, μέσω της εταιρίας συμμετοχών Nevine Holdings Limited, από τις εταιρίες ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ, ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και το ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ». Διαβάστε παρακάτω...

Πλέον η υπόθεση εξαγοράς του ALPHA περνά στο ΕΣΡ. Εφόσον η ανεξάρτηση αρχή αποφανθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τότε το deal θα ολοκληρωθεί και η διοίκηση του καναλιού θα περάσει στην πλευρά Βαρδινογιάννη.

Η νέα διοίκηση θα καθορίσει το πλάνο της νέας σεζόν με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι όλα τα μεγάλα συμβόλαια θα πέσουν και πάλι στο τραπέζι.

Θυμίζουμε ότι τέλη Οκτωβρίου τόσο η Motor Oil όσο και ο ALPHA ανακοίνωσαν τη μεταβίβαση το 50,1% στη θυγατρική Seila Enterprises που ανήκει στη Motor Oil. Η μεταβίβαση θα γινόταν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 11.477.000 θα καταβάλλει ο ALPHA και 11.523.000 θα μπουν από την Seila Enterprises.

Όπως είναι λογικό από τη νέα σεζόν αναμένονται σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το πρόγραμμα του σταθμού. Εφόσον η εξαγορά ολοκληρωθεί μετά και την έγκριση του ΕΣΡ θα οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο όπου η πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει τρία μέλη και η πλευρά Κοντομηνά δύο. Η διοίκηση θα ασκείται από κοινού για όσο χρονικό διάστημα το ποσοστό της πλευράς Κοντομηνά θα υπερβαίνει το 33,4%.

Η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στις πρώτες της κινήσεις για την επόμενη μέρα του καναλιού. Είτε μέσω επένδυσης, είτε μέσω μείωσης κόστους θα δοθεί το στίγμα της νέας εποχής.

Πηγή: athensmagazine.gr

TAGS